Retrofuturisták a földalattiban

Vágólapra másolva!
Újjáéled a kilencvenes évek kultikus helye, a budapesti Underground Café. A napi rendszerességű nyitva tartás még várat magára, az első időkben havi három-négy alkalommal lesznek partyk. A Guerilla Crew szervezésében futó Design Musicot most szombaton tartják.
Vágólapra másolva!

A Guerilla Crew-t két fiatal dj, Rori Breaker és Rockchild hozta létre. Saját szervezésű, eklektikus zenei felhozatalú bulijaikon egy ideje külföldi vendégek is fellépnek, így John Starlight (aka Zombie Nation), Oliver Koletzki, vagy Dinky és Robert Babicz. A Guerilla Crew két további dj-vel, Nilsszel és Joe Softtal, valamint a liveactező F Dottal kibővülve immár az Underground Caféban tartja rendszeres Design Music bulijait.

A szombati partyn, mint azt kérdésünkre az est egyik fellépője és szervezője, F Dot elmondta, a stílust tekintve electro, tech-house és minimal lesz terítéken. Főleg a német vonal, azon belül is most a Cocoon és Audiomatique kiadók által képviselt irány áll a legközelebb hozzájuk.

A klubest márciusban egyelőre kizárólag hazai fellépőkkel megy, áprilisra és májusra várhatóak a külföldiek. A távlati tervek szerint Londonból és főként Berlinből érkeznének majd vendégek, de ez természetesen a kezdeti bulik sikerének is függvénye.

"Szeretnénk meghonosítani a before partyzást, idehaza ennek ugyanis nincsen hagyománya. Nem kizárólag az aftert meg a nagy bulikat futtatjuk, mert azokból bőven túlkínálat van" - mondta F Dot. "Before party alatt azt értjük, ahol akár olcsóbb az ital és lehet chillezni, de már olyan stílusú zenék szólnak, mint a célbuliban" - magyarázta a fogalmat.

A nyitva tartás ennek megfelelően hosszabb, mint egy normál bulié: "kapunyitás már este nyolckor zárás pedig hajnali négy-öt körül. Tehát lehet before partyzni és afterezni is". Azért esett a szervezők választása az Underground Caféra, mert a hely tele van székekkel, lehet egyszerűen csak zenét hallgatni, de van tánctér is.

Elég régóta nem lehetett hallani a Teréz körúti Underground Caféról, "pedig a kilencvenes évek végétől játszott itt Cadik, Mango, Palotai, Tommyboy és még sokan, csak azóta feledésbe merült a hely. Emiatt ez a buli egy kissé retro, egy kissé futuro is lesz." Főleg electro, techhouse, minimál, ambient és kísérleti zenék szólnak majd."

F Dot végül elmondta, liveactjeivel azt szeretné Magyarországra hozni, ami Angliában vagy Bécsben szinte mindennaposnak számít. Egy ilyen fellépés több, mint a dj-zés, sokkal kreatívabb annál - állítja. Általában laptopot, Korg billentyűzetet, kontrollert és vokódert használ, stílusa a minimál és a glam, példaképeiként Jimi Tenort és Jamie Lidellt említi, vagy az inkább kísérleti elektronikában utazó Autechre-t.

party.[origo].hu

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]