Vágólapra másolva!
A No Vidra Crew jóvoltából duplázhat az Extrawelt Budapesten: az A38 tavaly kicsinek bizonyult, így egy év után ismét élő fellépés, ezúttal a Merlinben november 22-én. Mégpedig annak kapcsán, hogy a duó vadiúj albuma, a Schöne Neue Extrawelt idén októberben jelent meg a Cocoon gondozásában. Jegyeket sorsoltunk!
Vágólapra másolva!

Dobálózhatnánk mindenféle jelzőkkel, de a lemezre - megjelenése pillanatában - ráaggatott "Premium Techno 2008" mindent elárulhat. Pedig a srácokra mindenféle zenei stílus rakódott az elmúlt években, de ennél ütősebb hangzást rég hallottunk, ráadásul a szombaton is hallható liveact überel mindent.

Arne Schaffhausen és Wayan Rabe Hamburgból származnak, a kilencvenes évek elején mindketten fanatikus lemezgyűjtők, majd dj-k lettek. 1998-ban, számtalan fellépés és stúdiózás után kölcsönöztek egy komolyabb felszerelést, amellyel rövid idő alatt számos zenét készítettek.

Mondhatni, mindent egy lapra tettek fel, és bejött, ugyanis ezt számos fellépés követte olyan - már önmagukban is zseniális - projektek keretei között, mint a Midimiliz, a Spirallianz, a The Delta, a Downhill, míg végül elérkeztek az Extrawelthez.

Schláger schláger hátán, mégpedig olyan trekkek, mint a James Holden Border Community kiadójánál megjelent Soopertrack vagy Zu Fuss 2005 májusában. Innentől már nem volt megállás: Traum Schallplatten, Kompass Musik, majd 2006-ban le is csapott rájuk Sven Väth legendás kiadója, a Cocoon Recordings.

Eközben remixek sorát készítették: Minilouge, Alexander Kowalski, Fuzzion, John Dahlbäck, Gregor Tresher, Tocadisco, és most a debütáló nagylemez, a Schöne Neue Extrawelt (a cím Aldous Huxley Szép új világa nyomán), amelyen tizenkét dalon keresztül vizionálhatjuk az általuk felépített utópiát minimalista díszletek között.

Minilogue: The Leopard (Extrawelt remix)

Pedig az eredeti ötlet egyfajta áttekintése lett volna az elektronikus tánczene elmúlt tizenöt évének, az ambienttől a breakbeaten át a technóig. "Igazság szerint huszonöt felvételt szerettünk volna megjelentetni, ám voltak amelyek kiestek a rostán, így tizenegy dal maradt életképes, plusz egy rövid átvezetés is felkerült."

Két évig izzadtak rajta, és csiszolgatták a megjelent felvételeket: "Az elmúlt három hónapban igyekeztünk minden trekket letesztelni a fellépéseink során, és ha úgy éreztük, hogy némi finomításra szorul egy-egy felvétel, akkor azt azon nyomban korrigáltuk."

És hogy mi maradt az albumon? "Ezek mind "táncorientált" szerzemények, de a hangzás és a trekkek felépítése nem csak a klubokban érvényesülhet. A kitűzött célunk tehát megvalósulni látszik, határozottan ez az elképzelés lebegett a szemünk előtt a zenék írása közben, így az album mindvégig üt.".

Soopertrack