Homok és tenger sátrazás helyett - Spirit of Burgas-fesztivál

Vágólapra másolva!
Mindig vonzó úgy fesztiválozni, hogy akár nyaralásnak is beállíthatjuk a maratoni dorbézolást. A bulgáriai Spirit of Burgas ezt kínálja azoknak, akik a Szigetet és Ozorát is kihagynák egy viszonylag olcsó kiruccanásért.
Vágólapra másolva!

A Fekete-tenger, a kielégítő lineup és az európai mércével mért alacsony árak akkorát dobtak a tavaly Burgas városában indult fesztivál vonzerején, hogy a The Times kapásból a húsz legjobb európai fesztivál közé sorolta 2009-es szezon-beharangozójában. A Sziget nincs a listán.

Idén augusztus 14-től 16-ig lehet fehér homokban fetrengve felkészülni az esti pörgésre, aztán másnapot öblíteni tengervízzel. A szigetes zenei turmixhoz hasonlóan itt is megkísérlik kielégíteni a legtöbb zenei irányzat habzsolóit. Elektronikusban a techno, a trance és a drum'n'bass áll a legstabilabb lábakon, sőt a Go Dutch Stage-en külön játszóteret kapnak a hollandok.

Idén már száz körül lesz a fellépők száma, a szervezők LTJ Bukemre; a breakbeatet dubbal és trance-szel keverő Dreadzone bandájára; a detroiti és chicagói gyökerekből építkező berlini Alexander Kowalskira (dj-szett); a De Phazz-re és a Balaton Soundon is megjelent Sub Focusra (dj-szett) osztották a headliner szerepek egy részét. Az újraéledő Faith No More Európát behálózó turnéja a Spirit of Burgast sem hagyja ki, és a Fun Lovin' Criminals is célba veszi a Fekete-tengert.

A Go Dutch Stage dj-i javarészt technóval, minimállal és house-szal várják a partyzókat, akik olyan labelek és promóterek produkciói közül válogathatnak, mint a Remote Area (Makcim, Lauhaus, Julien Chaptal, Boris Werner), Rush Hour (Antal, Cinnaman) és a Welcome To The Future (Quazar, Dorine Dorado). A Zionlionz-színpadon dancehall és dub szól majd, egy a hazai előadóknak is lehetőséget biztosító sarokban az egész szombatot a reggae és a ska uralja majd. A Blues & Jazz Stage-en is jelentős szerepet kapnak a bulgáriai előadók, a workshopoknak a Black Sea Salsa Fest-helyszín ad otthont, és lesz rock-színpad is.