A Zeneakadémián is gyűjtöttek aláírást a Fidesz petíciójához

Vágólapra másolva!
Több nyugdíjas felháborodott azon, hogy a Zeneakadémia egyik nyilvános főpróbáján egy néző a próba alatt íratta alá a körülötte ülőkkel a Fidesz nemzeti petícióját.
Vágólapra másolva!

Rendszeresen teltházasak Vásári Tamás karmester Zeneakadémián tartott koncertjeinek nyilvános főpróbái, amelyekre idős, nyugdíjas emberek váltanak jegyet. "Remek hangulat van, szép a zene" - jellemezte a főpróbákat Kiss Csabáné az [origo]-nak, aki rendszeresen meghallgatja a főpróbákat.

A legutóbbi főpróbán azonban a politikán vesztek össze a zenekedvelő nyugdíjasok. "Épp Beethoven-sorozat megy, én az erkélyek ültem, a második sorban. Az előttem lévő sorban mindig ül egy hölgy, látszik rajta, hogy zeneértő. Épp végetért az Eroica-szimfónia, a karmester bogarászta a partitúrát, amikor a hölgy elővett egy tollat és egy papírt, amire rá volt írva, hogy petíció. A mellette ülők aláírták, majd hátranyújtotta nekem. A mellettem ülő barátnőmmel mondtuk, hogy mi nem írjuk alá" - mesélte Kiss Csabáné.

Hozzátette: a petíciót körbeadó hölgy lesújtó pillantást vetett rájuk. "A végén csak elnézett a fejem fölött, és nem is köszönt, pedig szoktunk beszélgetni azokkal, akik rendszeresen odajárnak" - mondta Kiss Csabáné, aki azóta is fel van háborodva a történteken.

A Fidesz március végén kezdte el az aláírások összegyűjtését a nemzeti petícióhoz, amely több, a költségvetést módosító javaslatot tartalmaz. A célként kitűzött egymillió aláírás május közepére gyűlt össze. Ennek ellenére az aláírásgyűjtések folytatódnak. A legnagyobb ellenzéki párt határozati javaslat formájában beterjesztette az Országgyűlés elé a petícióban foglaltakat, ezt azonban az Országgyűlés többsége nem vette napirendre. Az ellenzéki képviselők jelenleg törvényjavaslatot akarnak kidolgozni a költségvetés módosítására.