Erdészetben dolgoznak a hevesi közmunkások

Vágólapra másolva!
Téli erdőművelési közmunkaprogramot szervez az Egererdő Zrt., melynek keretében január 15. és április 14. között 47 állástalannak biztosítanak munkát a társaság négy erdészetében, valamint a csemetekertben és a vadaskertben. A napi 8 órás munkáért a minimálbérnek megfelelő 71.500 forintot kapják havonta a dolgozók - jelentette be Pallagi László, a társaság vezérigazgatója Egerben.
Vágólapra másolva!

A program megvalósítását a munkaügyi szaktárca által juttatott 5 millió, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től származó 10 millió forint teszi lehetővé.

Kedvezményes favásárlás

A vezérigazgató elmondta, hogy a közmunkások az erdőművelés alapját jelentő vágástakarításban, az úgynevezett "újulat ápolásában" vesznek részt. Úgy is segítik a dolgozókat, hogy az összegyűjtött, a vágás után fennmaradó faanyagot, kedvezményes áron megvásárolhatják. Ugyanakkor a téli közmunka után közvetlenül indulhat a nyári program, amelyben több mint 200 dolgozó részvételére számítanak - tette hozzá.

Bálint Attila a munkaügyi tárca tanácsadója arról szólt, hogy az elmúlt évben 26 ezren dolgoztak állami közmunka programokban, amit a 3 milliárd forintnyi állami támogatáson túl 9,5 milliárd forintos, elsősorban a 400 szerződött partnertől, a többi között a vasúttól, a közútkezelőtől, vagy a vízügyi hatóságoktól származó forrás tett lehetővé.