Német pontrúgások küldték padlóra Portugáliát

Vágólapra másolva!
Esélye sem volt a portugál labdarúgó-válogatottnak Németország ellen az Európa-bajnokság első negyeddöntőjében. A bázeli összecsapás 26. percében már kétgólos volt a németek előnye, s bár Nuno Gomes még szépített, Portugália nem tudott mit kezdeni Schweinsteiger pontrúgásaival. A végeredmény 3-2 lett, Portugália így korán elbúcsúzott a kontinensviadaltól.
Vágólapra másolva!

Bázelben már öt órával a találkozó kezdete előtt elindul a párharc a drukkerek között, szerencsére a németek és portugálok csak hangpárbajt vívtak, egymásban nem akartak kárt tenni. Aztán hirtelen egy éles sikítástól visszhangzik a váróterem, a közelben lévő karhatalom izgatottan keresi a hang forrását, aztán nyugodtan konstatálja, hogy csak két, egymást régen látott barátnő találkozása okozta a szokatlanul hangos megnyilvánulást.

A piszoároknál ötfős, német mezbe öltözött különítmény alkot különös sorfalat, a divatüzletben pedig elfelejtettek szólni minden próbababának, hogy milyen meccs lesz ma, mert egyikük török ruhában állja az arra járók tekintetét. A svájciak kiesése a nemzeti válogatott hivatalos sportboltjában is érezteti hatását, az eddig 99,90 frankért árult dresszet most tízzel olcsóbban lehet elhozni. A nagy nézelődésben sikerül megpillantani egy álomnőt, aki szép arca és kerekded formái mellett a pólójával is hódit, az "I love football" felirattal máris híveket szerzett magának az erősebb nem körében.

A kijáratnál nagyobb a tumultus, mint a Nyugatinál lévő török étkezdében szombat hajnalban, 2 frankért bárkit kifest egy lelkes ázsiai fiatalember, pár méterrel odébb már többet kell leszurkolni, ott ugyanis a jegyüzérek árulják a belépőket, alsó hangon 500 franknál kezdődhet a licit.

Forrás: [origo]

A németek az Henri Delaunay-kupa papírból készült másával pózolnak, és az elmaradhatatlan hollandok is megérkeznek, mialatt az önérzetes svájciak a nemzeti tizenegy éltetésével jelzik, "oké, kiestünk, de még itt vagyunk, figyeljetek ránk is!"

Két fiatal srác fura módját választja az udvarlásnak, a villamosmegállóban meglátnak egy igencsak vonzó, lila felsős szőkeséget, és egyikük odakiáltja: "Hé, mennyibe kerülne egy...?" A kérdést nem fejezi be, talán jobb is, a nő így sem túl barátságosan néz rájuk, úgyhogy mindketten óvóhelyet keresnek az egyik hirdetőoszlop mögött, ahol állok. Fiatal koruk ellenére elég jól informáltak, mert egyből felsorolják, mi, mennyibe kerül a svájci "üzletasszonyoknál", majd a Hungary feliratot meglátva Sandro elsüti a szokásos külföldi poént, kihasználva, hogy az ország név a hungry, azaz éhes szóra hajaz.

Forrás: [origo]

Inkább a focira terelem a szót, "UEFA is a mafia", mondja Dimitrij, aztán megkérdezik, nem akarok-e belépőt venni tőlük a meccsre. Kiderül, hogy az interneten jó előre bevásároltak a jegyekből, és aztán rendre túladnak rajtuk, a francia-olaszra például 1300 frankért vettek kettőt, de a meccs napján 2000 frankért sütötték el őket. "Ennyi erővel bankárok is lehetnétek"- vetem fel nekik, mire egyszerre kezdenek el nagy mosollyal bólogatni, mert pontosan ezzel foglalkoznak.

Darth Vadert hidegen hagyja az Eb, egy földig érő fekete bőrkabátban a Birodalom sötét urára hasonlító férfi unott arccal sétál el a tömegben, lehet, hogy csak a kabáttól kellett volna megszabadulnia, hogy jobb kedvre derüljön, mert a szikrázó napsütésnek hála pólóban is izzasztó a helyzet.

Forrás: [origo]

Mellettünk egy mexikói mezes trió riadt arccal mutogatja a jegyeket az információs pultnál dolgozóknak, most vettek belépőt az üzérektől, és szeretnének meggyőzödni róla, hogy nem bizonyult felesleges pénzkidobásnak. Jobb híján a stadionhoz irányítják őket, elindulok én is, jobb elkerülni a tömeget, és minél előbb odaérni a St. Jakob-Parkhoz.

A villamoson nagy fölényben vannak a németek, akik kiszúrják, hogy a pirosnál álldogáló terepjáróban portugálok ülnek, és kedélyes integetésbe kezdenek, a "Holnap indulhattok haza!" című nótával megfűszerezve. Az egyik német drukker az angolokat hiányolja, ennek örömére el is énekli a szigetországiak himnuszát, a többiek furán néznek rá, gyanítom, a brandenburgi kapunál ennél csúnyább vége lenne a nagy rivális éltetésének.

Forrás: [origo]

A szokásos kellékek (mez, zászló, sál, sapka, sör) mellett szerencsére páran vittek egy kis kreativitást is az öltözködésbe, a nyertes a Babyfraktion fantázianévre hallgató csoport lett, amelynek tagjai pelenkában, egyen piros pólóban és szájukban cumival vonultak a stadion felé. A felvezetés a szokásos mosolygós hangulatban zajlott, de csütörtökön este a piros-zöldre, illetve a sárga-piros-feketére mázolt arcok közül valamelyiken könnyek mossák majd le a festéket.