Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott tagjai szerint megérdemelték volna a győzelmet a horvátok elleni meccsen. Bár a játékukkal többé-kevésbé elégedettek voltak, és csak egy hibát követtek el a védekezésnél.
Vágólapra másolva!

"Nem vagyok mérges. Persze egy picit zavar, hogy az a csapat, amelyik játssza a futballt, és helyzeteket alakít ki, az nem nyeri meg a meccset" - értékelte a horvátok elleni meccset Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány. "A futball azért egy nagyon speciális dolog, mert egy beívelés tönkre tudja tenni, amit addig építettél. Nagy lehetőséget vesztettünk el, de még megvannak a továbbjutási esélyeink" - mondta Prandelli.

"Sokáig elemezhetnénk, de ezen a meccsen mi voltunk a jobbak, és ha ez nem tükröződik az eredményben, akkor annak nem fogsz örülni" - tette hozzá Prandelli, aki szerint a 60. perc után visszaesett csapata játéka, de egy tízperces kihagyás után újra voltak helyzetei. Claudio Marchisio sokkal élesebben fogalmazott: "Szégyen, hogy nem nyertünk, mert továbbjuthattunk volna. Nagyon jó első félidőt játszottunk, de másodikban nem pörögtünk annyira".

A csapatkapitány Gianluigi Buffon szerint nagyon jól játszottak, és tovább fognak jutni, ha nyernek az írek ellen. "Kár, hogy nem rúgtunk még egy gólt, mert nagyon jól játszottunk hátul, de megbüntették az egyetlen hibánkat" - mondta Buffon. "Simán jobbak voltunk az első félidőben, de a másodikban kicsit lelassultunk, amiért meg is fizettünk" - jelentette ki a meccsről Leonardo Bonucci.