Balotelliből sosem lesz páncélozott tank

mario balotelli
Balotellinek nem szabad rombolnia a klub imázsát
Vágólapra másolva!
Leonardo Bonucci, az olasz labdarúgó-válogatott középhátvédje szerint Mario Balotelli primadonnaként viselkedik, ezért maradt ki a nemzeti csapat Európa-bajnoki keretéből.
Vágólapra másolva!

"Mindig minden Mario kezében volt. Elég intelligens ahhoz, hogy megváltozzon, de ez még mindig nem sikerült neki. Ő lett volna az egyik kulcsembere ennek a válogatottnak, ha megértené mindezt" – nyilatkozta szerdán Bonucci, a bajnok és kupagyőztes Juventus 29 éves védője.

Páncélozott tankok kellenek

Hozzátette: szerinte Balotelli lenne az egyik legjobb csatár a világon, ha megértené, hogy "primadonnák helyett páncélozott tankokra van szükségünk, akik feláldozzák magukat a csapatért."

Bonucci úgy véli, ha a Liverpool csatára – aki az előző idényt kölcsönben az AC Milannál töltötte – csapatjátékosként viselkedne, talán nem maradt volna ki az olasz válogatott 30 fős keretéből, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra Antonio Conte szövetségi kapitány.

Balotelli nem képes felnőni a feladatokhoz Forrás: AFP


Balotelli a legutóbbi kontinensviadalon az olaszok egyik legjobbja volt, de amióta a csoportkörben kiestek a 2014-es brazíliai világbajnokságról, nem szerepelt a válogatottban.


Az olaszok vasárnap Máltán a skót válogatottal játszanak barátságos mérkőzést. Conte ezután szűkíti hét játékossal a névsorát, június 6-án pedig Finnországgal találkoznak.


Az olaszok az Európa-bajnokság E csoportjában Belgiummal (június 13., Lyon), Svédországgal (június 17., Toulouse) és Írországgal (június 22., Lille) játszanak.