Silány sportszerek napja volt a vasárnapi

Kép leírása:Svájc – Franciaország, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság, Franciaország UEFA Euro 2016. Switzerland vs. France landscape HORIZONTAL UEFA Euro 2016 2016 UEFA European Championship
2876631 06/19/2016 Switzerland's Admir Mehmedi during the UEFA Euro 2016 group stage match between the Swiss and French national teams. Grigoriy Sisoev/Sputnik
Vágólapra másolva!
A német Dassler testvérpár által alapított sportszergyártóknak nem volt nagy napjuk vasárnap, mindketten alaposan leszerepeltek a Franciaország–Svájc mérkőzésen. 
Vágólapra másolva!

Az Adidas és a Puma alapítói elég korán összevesztek ahhoz, hogy ádáz harc robbanjon ki a két márka között, amit aztán fiaik is továbbvittek. Az Adolf (Adi) Dassler által alapított Adidas, illetve Rudolf Dassler cége, a Puma a mai napig meghatározó szereplői a sportszerpiacnak, bár az Adidas sokkal nagyobb részt hasít ki magának a tortából.

A vasárnapi francia–svájci mérkőzésen gólok helyett a sportszerek játszották a főszerepet. Példátlan módon

három svájcinak is mezt kellett cserélnie,

mert egy rántástól fecnikre szakadtak a Puma dresszek.

Admir Mehmedi meze is megadta magát Forrás: Sputnik/Grigoriy Sisoev

Az Adidas sem lehet büszke a vasárnapi teljesítményére, mert olyat is elég régen láttunk utoljára, hogy egy nagy világversenyen kidurran a labda. Vasárnap pont ez történt, Djourou és Griezmann összecsapása után megadta magát a zsuga.

A meccs egyébként 0-0-ra végződött, ezzel Franciaország megnyerte a csoportját, Svájc a második helyen jutott tovább.