Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Remekül megy mostanában a Bayern Münchennek, hiszen a bajor gárda a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában is menetel, és az egyik legjobb formában lévő futballista a müncheni egyesületnél a bosnyák Haszan Szalihamidzsics. A középpályás a Szpartak Moszkva ellen a BL-ben még "csak" két gólpasszt adott, de a bajnokságban a Kaiserslautern elleni rangadón emellett még két gólt is szerzett.

Fotó: Reuters
A bosnyák csak azért nem nyert meg mindent, mert a válogatottja ehhez kevés

Tehetségére azonban hamar felfigyeltek, és az 1995-96-os idényben már az első csapatban futballozott, nem is rosszul: ugyan csak kilenc találkozón szerepelt, az Eintracht Frankfurt ellen azonban így is duplázni tudott. A következő idénytől kezdve már kiszoríthatatlan volt a gárdából, és két idény alatt összesen 15 alkalommal volt eredményes. A Brazzo becenévre hallgató középpályás rendkívül népszerű volt Hamburgban, ám az északnémet gárda nem tudta őt megtartani, és 1998 nyarán eladta a Bayern Münchennek.

Szalihamidzsicsnak a müncheni együttesben sem voltak beilleszkedési gondjai, és igen hamar alapember lett a bajoroknál is. Ez főként annak köszönhető, hogy rendkívül sokoldalú, és a kapuson kívül már minden poszton pályára lépett: védőként, középpályásként és csatárként is bevetették már. Legjobban azonban a középpálya jobb oldalán érzi magát, ahonnan gólpasszok tömkelegét osztogatja. Társai is jól tudják, hogy milyen hasznos a csapat szempontjából, amit jól mutatott Giovane Élber gólöröme a Szpartak ellen: a brazil csatár hálája jeléül olyan mozdulatokat tett, mintha Szalihamidzsics cipőjét pucolná. A bosnyák futballista nemcsak játékintelligenciájáról, hanem agresszív játékmodoráról is közismert: nem ismer elveszett labdát.

Korábban:

A nap játékosa: René Schneider (Hamburger SV)

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez