Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre a Real Sociedad 4-3-ra győzött a Real Madrid otthonában csütörtök este, amivel kiejtette a labdarúgó Spanyol Kupából Zinadine Zidane csapatát.

Felforgatott kezdővel küldte pályára csapatát Zinadine Zidane. A Real Madrid edzője az Areola – Nacho, Éder Militao, Ramos, Marcelo – James, Valverde, Kroos – Brahim Díaz, Vinícius Jr., Benzema tizenegyet küldte fel a pályára a Real Sociedad elleni Spanyol Kupa negyeddöntőre.

Martin Ödegaard (balra) a Real Madrid kölcsönjátékosaként rúgott gólt a fővárosiaknak Forrás: AFP/Javier Soriano

A spanyol bajnokság listavezetője nem találta a játékát az első félidőben.

A 22. percben Martin Ödegaard megszerezte a vezetést a Sociedadnak.

A Real Madrid norvég kölcsönjátékosához Areola védése után került a labda, akinek a lövése megpattant Militao lábán, majd a madridi kapus alatt a hálóba jutott.

A második félidőt is borzalmasan kezdte a Real Madrid. Ugyan James Rodríguez helyére beállt Luka Modric, mégis a vendégek szereztek újabb gólokat.

Alexander Isak két perc alatt két gyönyörű gólt lőtt.

Az elsőt az 54. percben félfordulattal a szünetben beállt Barrenetxea beadásából. Saját maga második, csapata harmadik gólját pedig két perccel később az 56. percben. A 19 éves svéd támadó közelről bombázott a rövid felsőbe.

Hamar szépített a hazai csapat. Az 59. percben Brahim Díaz kiugratása után Marcelo tudott a kapuba találni.

A lendületesen futballozó Real Sociedad kiejtette a Real Madridot a kupából Forrás: AFP/Javier Soriano

A brazil balhátvéd gólja után tíz perccel Isak adta be a labdát, Mikel Merino nem hibázott, és 4-1-re alakította az állást.

Isak két góllal és egy gólpasszal a lábában hagyhatta el a pályát.

A Real Madrid nem játszott jól, de nem is adta fel. A hajrában hosszabb videózás után a játékvezető nem adta meg Vinícius Jr. szabályosnak tűnő gólját. A 81. percben ismét a fiatal brazil szélső volt a főszereplő, aki remekül passzolt Rodrygo elé, aki nem hibázott.

Mivel szinte az összes gólt leellenőrizték a videobíróval, ezért a játékvezető hat percet hosszabbított. A 93. percben Benzema beívelése után Nacho maradt üresen, és fejelte a kapuba a madridiak harmadik gólját. Az egyenlítés azonban nem sikerült, hiába fejelhetett tisztán kapura Ramos a 98.(!) percben.

A Real Sociedad 4-3-ra legyőzte és kiejtette a kupából a Real Madridot.

Nem alakult jól Zidane 250. mérkőzése a madridi kispadon. A fővárosiak most először kaptak először négy gólt a francia edző irányítása alatt.

Labdarúgás, Spanyol Kupa, negyeddöntő
Real Madrid - Real Sociedad 3-4 (0-1)
később:
Athletic Bilbao - Barcelona 21:00
korábban:
Mirandés (II)–Villareal 4-2 (2-1)
Granada CF-Valencia CF 2-1 (1-1)