Őrjöngenek és sztrájkkal fenyegetőznek a Premier League edzői

fbl pandemic virus Horizontal CORONAVIRUS COVID-19 HEALTH PASS
A Leeds fan poses for a photograph with their NHS Covid Pass as they arrive to attend the English Premier League football match between Leeds United and Arsenal at Elland Road in Leeds, northern England on December 18, 2021. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City edzője, Pep Guardiola szerint végső esetben sztrájkba lépnek a focistái, ha a Premier League vezetői nem hoznak ésszerű döntéseket. Antonio Conte, a Tottenham menedzsere szerint teljesen eredménytelen egyezetetésen vannak túl, mert az egész találkozó olyan volt, mintha a falnak beszéltek volna. A koronavírus-járvány miatt a csapatok egyre kevésbé akarnak játszani, de a PL vezetősége hajthatatlan.

mondta a Tottenham menedzsere, az olasz Antonio Conte pénteken a BBC-nek. "Odamentünk, megmondtuk, hogy a jelenlegi helyzet már a játékosok egészszégét veszélyezteti, de senki sem tárgyalt velünk. Hiszen már mindent eldöntöttek."

Angliában óriási a botrány, mert a Premier League következő fordulóját a hagyományok szerint december 26-án, azaz karácsony másnapján rendezik meg. Ez a Boxing day.

Csakhogy péntekig már három meccset töröltek a vasárnapi fordulóból. Így egészen biztosan nem rendezik meg a Burnely-Everton, a Liverpool–Leeds United és a Wolverhampton–Watford mérkőzéseket.

"Az egész találkozó nem volt más, mint puszta időpocsékolás" - fakadt ki Antonio Conte.

Antonio Conte teljesen kiborult, amikor véget ért az egyeztetés a Premier League vezetőivel Forrás: AFP/Daniel Leal

A Tottenham együttesét amúgy is megviselte a járvány, hiszen az Európa-ligából az UEFA zárta ki őket, míg a PL-ben eddig két bajnoki meccsüket halasztották el.

A Premier League vezetői szerint ha egy csapatnak van 13 egészséges játékosa és legalább egy kapusa, akkor le kell játszania a mérkőzést.

A Crystal Palace csapatának edzője, Patrick Viera szerint felfoghatatlan, ami most történik.

A Liverpool középpályása, Jordan Henderson a hét elején azt mondta a BBC Sportnak, hogy aggasztónak tartja, hogy senki sem veszi komolyan a játékosok egészségi állapotát.

Pep Guardiola azt sem tartja kizártnak, hogy a focisták sztrájkba kezdenek Forrás: AFP/Oli Scarff

Eközben a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola felvetette annak lehetőségét, hogy a játékosok sztrájkba lépjenek.

Azt mondta: nem hiszi, hogy ez megtörténik, de a sztrájk lehet az egyetlen módja annak, hogy a PL vezetése meghallja és meghallgassa a követeléseiket.

A Norwich edzője, Dean Smith azt mondta, hogy csapatának 48 órán belül két meccset kellene játszania, annak ellenére, hogy több koronavírus-fertőzés is van a csapatban. "Ez őrültség" - jelentette ki Smith. A tabella utolsó helyén álló Norwichnak vasárnap az Arsenal ellen kellene pályára lépnie, majd kedden idegenben játszanak a Crystal Palace ellen.

Dean Smith, a Norwich City edzője szerint őrültség, hogy csapatának vasárnap és kedden is pályára kell lépnie Forrás: AFP/Richard Heathcote

Smith elmondta, hogy a Norwich december 14. óta egyetlen meccset sem játszott le és a csapatban újabb és újabb fertőzések ütötték fel a fejüket.

Arra a kérdésre, hogy támogatná-e a játékosok sztrájkját, hozzátette: "Nem hiszem, hogy ezt megtehetem."

Forrás