Tragédia: akár a teljes szezont is kihagyhatja az Arsenal nyáron igazolt sztárfocistája

Horizontal
The new signings, Arsenal's English midfielder Declan Rice (L), Arsenal's German midfielder Kai Havertz (C) and Arsenal's Dutch defender Jurrien Timber (R) pose with the trophy as Arsenal players celebrate winning the English FA Community Shield football match between Arsenal and Manchester City at Wembley Stadium, in London, August 6, 2023. Arsenal won after a 4-1 penalty shoot-out win, following the 1-1 draw in 90 minutes. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Arsenal a hivatalos honlapján tudatta, hogy a nyáron szerződtetett Jurriën Timber elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így hosszabb kihagyásra kényszerül.

Az Arsenal 40 millió eurót, valamint különféle bónuszokban további öt millió eurót fizetett az Ajaxnak a középső védőként és jobbhátvédként is bevethető Timberért. A 22 éves játékos remekül kezdte a szezont, kezdőként lépett pályára a Manchester City elleni Szuperkupa-meccsen, majd a Premier League nyitófordulójában, a Nottingham Forest elleni találkozón is ott volt a pályán. Utóbbi mérkőzésen azonban az 50. percben le kellett cserélni, komolynak tűnő térdsérülést szenvedett anélkül, hogy bárki szabálytalankodott volna vele szemben.

Az Arsenal ezt követően megerősítette, hogy a szakorvosokkal történt részletes vizsgálatok után kiderült, hogy Timber elülső keresztszalag-sérülést szenvedett a jobb térdében.

Az észak-londoni klub honlapján azt írják, hogy a 22 éves holland válogatott focistát hamarosan megműtik, és egy ideig nem lesz bevethető.

Jurriën Timber rendkívül balszerencsés sérülést szenvedett Forrás: AFP/Henry Nicholls

Az észak-londoni klub honlapján Timber várható visszatérésének időpontjáról nem írnak, de az elülső keresztszalag-szakadás az egyik legsúlyosabb sérülés, ami egy sportolót érhet, a teljes felépülés akár egy évig is eltarthat.

Timber kiesése azért is óriási érvágás az Arsenal számára, mert a játékos Észak-Londonba érkezése óta a védelem minden pontján kiváló teljesítményt nyújtott, így a kiesésével könnyen lehet, hogy újra igazolni fog az Arsenal. Angol sajtóértesülések szerint a klub első számú kiszemeltje az RB Leipzig 23 éves hátvédje, a francia Mohamed Simakan, akiért állítólag 35 millió eurót ajánlott az angol csapat.