Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott Florian Wirtz első percben lőtt bombagóljával, és Kai Havertz második félidei találatával 2-0-ra legyőzte a vb-ezüstérmes Franciaországot a két csapat lyoni felkészülési mérkőzésén.

A Mexikó elleni döntetlen (2-2), valamint a török (2-3) és az osztrákok (0-2) elleni vereség után a német válogatottnak nagyon nagy szüksége volt egy jó eredményre. Julian Nagelsmannak ebben segítségére lehetett a válogatottba több év szünet után visszatérő klasszis középpályás, Toni Kroos, aki kezdőként kapott szerepet Lyonban.

A németek a 

Ter Stegen - Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt - Kroos, Andrich - Wirtz, Gündogan, Musiala - Havertz

 összeállításban kezdtek, és ezt nem akárhogy tették. Kroos Wirtzhez passzolt, aki kicsit vezette a labdát, majd a 7. másodpercben bődületesen nagy gólt lőtt Brice Samba kapujába (0-1).

Ezt követően a meccset a 

Samba - Kounde, Pavard, Upamecano, L. Hernandez - Zaire-Emery, Tchouameni, Rabiot - Dembélé, Thuram, Mbappé

 összeállításban kezdő franciák irányították, de a németek remekül semlegesítették Mbappét, így pedig a  hazai csapat nem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani. A francia kezdőből 2017 júliusa, 84 meccs után maradt ki Antoine Griezmann - lehet, hogy ő hiányzott a francia gólhoz.

Fordulás után kicsivel többet, bő három percet kellett várni az újabb német gólra, ezúttal Musiala lépett ki a védők közül, elvitte a labdát Samba mellett, aki próbált a földön csúszva utána menni, ő viszont jól tette vissza a labdát, az érkező Havertznek pedig csak hét méterről az üres kapuba kellett bombáznia, amit meg is tett. 

A folytatásban is a németek játszottak veszélyesebben Sambának Mittelstädt és a csereként beállt Undav, illetve Füllkrug helyzeténél is nagyot kellett védenie. A 88. percben Mittelstädt kis híján a saját kapujába talált, de Rüdiger tisztázott a gólvonalról - ez volt a franciák legnagyobb helyzete a meccsen.

A németeknek mostanában jól megy a franciák ellen, hiszen tavaly szeptemberben is legyőzték a kékeket, akkor 2-1-re nyertek Dortmundban.

Eredmény:
Franciaország - Németország 0-2 (0-1)
gól: Wirtz 1., Havertz 49.

A németekhez hasonlóan a magyar válogatott nyári Eb-csoport ellenfelei közül Svájc is pályára lépett, Shaqiriék Dánia ellen játszottak egy nem túl izgalmas 0-0-t.

A játéknap érdekessége, hogy az osztrák Christoph Baumgartner, valamint Florian Wirtz révén megszületett a válogatott meccsek történetének két leggyorsabb gólja: előbbi a 6., utóbbi a 7. másodpercben vette be az ellenfél kapuját.

Kapcsolódó cikk: