Vágólapra másolva!
Csütörtök este a világversenyek előtt immár megszokottnak nevezhető halászlé- és kakaspörkölt-partival búcsúzott közvetlen munkatársaitól Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke az athéni kiutazást megelőzően. Az összejövetelen ott volt Szántó Imre szövetségi kapitány és Kovács "Koko" István - amatőr olimpiai és kétszeres világbajnok - is, aki Szántó ringsegédje lesz a görög fővárosban.
Vágólapra másolva!

"Mi egy nagy család vagyunk, a kiutazó öt ökölvívónkkal egyenrangú partnereknek tekintem azokat a srácokat is, akik a tatai edzőtáborban saját nyári szabadságukat feláldozva kesztyűztek Bedák Palival és Zsolttal, Káté Gyulával, Balog Vilivel és Balzsay Károllyal. Ha az említettek közül bárki érmet szerez - pláne, ha többen! -, akkor abban az edzőpartnerek is nyakig benne lesznek" - hangsúlyozta Szántó.

A magyar ökölvívókat immár a negyedik olimpián irányító "Öcsi bácsi" elmondta, hihetetlen érzelmi lökést adott számára, amikor megtudta: a Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából - tehát nem is a MÖSZ költségén - ott lehet Athénban edzőként, azaz ringsegédként kedvenc tanítványa, Kovács István is. "Azóta fél méterrel a talaj fölött közlekedek, és saját szememmel látom, tapasztalom, mennyit jelent Pista - én nem szólítom Kokónak - jelenléte az edzőtáborban, mennyire felnéznek Bedákék gyermekkori példaképükre."

Kovács késő éjszakába nyúlóan sztorizott a barcelonai és az atlantai olimpiáról, meg az 1997-es budapesti vb-ről, ahol második világbajnoki aranyérmét szerezte. "A mai napig enyhe zsibbadást érzek arcom bal felén, ahol eltalált az orosz Szancsat az elődöntőben" - emlékezett nevetve "Kokó" a hét évvel ezelőtti diadalmenet egyik kevésbé diadalmas mozzanatára.

A jelenlévők egyet értettek abban, hogy talán Bedák "Pimpa", a 48 kilós, alig 19 éves tehetség lehet a magyar olimpiai küldöttség egyik "titkos fegyvere", amint arra Schmitt Pál, a MOB elnöke is felhívta a figyelmet.

"Mind az öt öklözőnk becsületes, színvonalas küzdelemben kvalifikálta magát az olimpiára, mind az öten iskolázott, kiváló bokszolók, s valamennyiükben benne van a jó szereplés esélye" - összegzett Szántó.

Erre Csötönyi is rákontrázott: "Ha legalább két érmesünk lesz, akkor leszokom a dohányzásról" - tett könnyelmű ígéretet a Havanna-szivarok szerelmese, az ipari méretekben pöfékelő szövetségi elnök.

Ch. Gáll András