Gyengén úsztak öttusázóink

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A mezőny nagy részéhez képest mindkét magyar gyengén úszott, így három szám után kijelenthető: elszálltak az éremszerzési remények az athéni olimpia férfi öttusa versenyében. Kállai Ákos a tizedik, Balogh Gábor a 23. helyről várja a lovaglást.

Kállai a harmadik tusát az első futamban, azaz a leglassabbak között teljesítette, 2:14.64 perces (1188 p), számára egyébként nem rossz eredménnyel. Balogh, aki lényegesen jobb úszónak számít, a második csoportban, visszafogott teljesítménnyel, 2:10.02 perc (1240) alatt ért célba.

"Gábor a lövészet után tudta, hogy már nem kerülhet a dobogósok közé. Mereven vívott, nem volt elég agresszív, úszásnál pedig úgy láttam, nincs lelki ereje összeszedni magát" - mondta Rátonyi Gábor, aki korábban főállásba Balogh és Kállai szakosztályvezetője, edzője volt, de zuglói polgármesterként is részt vesz a versenyzők felkészítésében.

"Ákos is elmaradt az első két számban a tőle várható eredménytől, ezért hiába úszott önmagához képest jól, legfeljebb a tízbe kerülés lehet a célja. Jó lovasnak számít, de a futás nem az erőssége."

Rátonyi hozzátette, nagyon kiegyenlített a mezőny, az indulók közül szinte mindenki rendelkezik vb- vagy Eb-éremmel, vagy Világkupán dobogós helyezéssel.

Az orosz Andrej Mojszejev a vívás után az úszást is megnyerte, ezzel összetettben átvette a vezetést. Meglepetésre a lengyel Marcin Horbacz áll a második és a lett Gyenyisz Cserkovszkisz a harmadik helyen.

Az állás három szám után: 1. Mojszejev (orosz) 3412 p 2. Horbacz (lengyel)3304 3. Cerkovskis (lett) 3264 ...10. Kállai 3160 ...23. Balogh 3080.