Ivanovic visszalépett az olimpiától

Vágólapra másolva!
Mindössze kilenc teljes meccset sikerült megrendezni az olimpiai tenisztorna nyitónapján a sok esőzés miatt, meglepetés egyelőre nem született. Szávay Ágnes jó hangulatban készül első meccsére, Ana Ivanovic sérülés miatt visszalépett.
Vágólapra másolva!

Szávay Ágnes egyébként sem lépett volna pályára vasárnap, leghamarabb hétfő este láthatjuk először Pekingben. "A hangulat szuper a faluban, csodálatos érzés, hogy ennyi jó sportoló vesz körül. El sem tudom mondani, mennyire jó érzés volt a zászló mögött vonulni a megnyitóünnepségen" - írta a világranglistán 14. magyar játékos a blogján.

Ami a teniszt illeti, Szávay a következőt jelenti a helyszínről: "A pálya szerencsére nem gyors, magasabbra pattan a labda, így nem hasonlít Wimbledonhoz."

Ana Ivanovic ujjsérülés miatt visszalépett a viadaltól, azaz megfogyatkoztak Szávay potenciális ellenfelei. A hölgyeknél egyelőre egyetlen nagymenő sem ragadott ütőt, elsőként Francesca Schiavone jutott tovább, az olasz egy óra nyolc percnyi játék után győzte le üzbég ellenfelét.

Schiavonénál is hamarabb jutott tovább azonban James Blake: az amerikai biztos győzelmet aratott az ausztrál Guccione felett. Nem hibázott a többi esélyes sem, Fernando Gonzalez és Tomas Berdych hazai versenyzőt búcsúztatott, Nyikolaj Davigyenko meglepően simán győzte le Ernest Gulbist.

Férfitenisz, első forduló:
Blake - Guccione 6-3, 7-6
Gonzalez - Szun Peng 6-4, 6-4
Davigyenko - Gulbis 6-4, 6-2
Berdych - Jü Hszin-jüan 6-1, 6-2
Canas - Niemeyer 3-6, 4-2-nél Niemeyer feladta

Nők, első forduló:
Schiavone - Amanmuradova 6-4, 6-2
Wozniacki - Sfar 6-4, 6-1
Stosur - Errani 6-3, 6-2
Pironkova - Domachowska 6-3, 6-4