A magyar származású edző sikerre vezette az Egyesült Államok női röplabda-válogatottját

volley Oly Horizontal, Egyesült Államok, röplabda
Amerikai aranyérem női röplabdában
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok női röplabda-válogatottja nyerte meg a tokiói olimpiát, miután a zárónapon esélyt sem adott az egyik legjobbját, a doppingügybe keveredett Tandara Caixetát nélkülöző brazil csapatnak.
Vágólapra másolva!

Az első játszmát 25-21-re nyerték 27 perc alatt a háromszoros olimpiai bajnok, magyar származású Karch Kiraly edzette amerikaiak. A másodikban sem tudott felülkerekedni a 2008-ban és 2012-ben aranyérmes brazil együttes, amely 25-20-ra veszítette el ezt közel fél óra alatt. A harmadik szett volt a legsimább, azt 25-14-re, 25 perc alatt nyerték az amerikaiak.

Amerikai aranyérem női röplabdában Forrás: AFP/Yuri Cortez

A dél-amerikaiak sztárját, a feladóátló Caixetát a pénteki elődöntő előtt hazaküldték, mert doppingvétség miatt előzetesen eltiltották. Egy hónappal ezelőtt, a brazilok olimpiai edzőtáborában adott mintájával kapcsolatban merült fel nála a doppinggyanú.

Eredmény, női röplabda:
döntő:
Egyesült Államok-Brazília 3-0 (21, 20, 14)
korábban:
a 3. helyért:
Szerbia-Koreai Köztársaság 3-0 (18, 15, 15)

Női röplabda, olimpiai bajnok:
Egyesült Államok (Micha Hancock, Jordyn Poulter, Justine Wong-Orantes, Jordan Larson, Andrea Drews, Jordan Thompson, Michelle Bartsch-Hackley, Kimberly Hill, Foluke Akinradewo, Haleigh Washington, Kelsey Robinson, Chiaka Ogbogu)
2. Brazília
3. Szerbia