Találja ki, melyik sportág képviselője az olimpián is induló Pusztai Liza

Pusztai Liza vívó
Pusztai Liza vívó
Vágólapra másolva!
Élete első felnőtt olimpiáján indul a 20 éves Pusztai Liza, aki a legeredményesebb magyar olimpiai sportág tehetséges versenyzője.
Vágólapra másolva!

Az ifjúsági olimpiai bajnok Pusztai Liza kitörő örömmel fogadta az olimpiai kvótát. Ugyan márciusban a magyar csapat a budapesti világkupa negyeddöntőjében kikapott az olaszoktól, azonban az ukránok veresége miatt ott lehet Tokióban.

Pusztai Liza az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező olimpiai sportág jeles képviselője, hiszen már az első újkori játékok alkalmával is rendeztek ilyen versenyeket, sőt, kialakuásának erdete az ókori gladiátorok küzdelméig vezethető vissza. Magyarország mindig is kiválóan szerepelt ebben az ötkarikás játékokon, az évek során a legeredményesebb olimpiai sportággá nőtte ki magát hazánkban: eddig 37 arany, 23 ezüst és 26 bronz, azaz összesen 86 érem a mérlegünk. 2016-ban, Rióban Szász Emese és Szilágyi Áron szerzett aranyérmet, míg minden idők legeredményesebb magyar olimpikonja, a hétszeres bajnok Gerevich Aladár is a sportág kiválósága volt. Vágás, védés, kitörés: ebből állnak az egyéniben és csapatban is űzhető sportág alapjai.

A játékot itt találja.