Lőrincz Viktor szerezte a magyar csapat 12. tokiói érmét, elődöntős a férfi pólócsapat

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, birkózás, döntő, Lőrincz Viktor, 2021.08.04, LŐRINCZ Viktor, ezüstérem, BUBKA, Szerhij; LŐRINCZ Viktor
Tokió, 2021. augusztus 4. Az ezüstérmes Lőrincz Viktor a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 4-én. Balról Szerhij Bubka olimpiai és világbajnok ukrán rúdugró, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testületének tagja. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián. A férfi vízilabda-válogatott Horvátország legyőzésével bejutott az elődöntőbe, Olasz Anna pedig negyedik lett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében. A női kézilabda-válogatottnak ugyanakkor nem sikerült a bravúr, a negyeddöntőben kikaptak Norvégiától, és a 7. helyen zárták az olimpiát.
Vágólapra másolva!

Llőrincz Viktor, a BHSE 31 éves világ- és Európa-bajnok birkózója a döntőben 5-1-re kikapott a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyuktól, akitől a 2019-es vb-n is a fináléban szenvedett vereséget. Lőrincz ezzel a magyar csapat ötödik ezüstérmét, egyben a 12. medálját szerezte, és csatlakozott bátyjához, Tamáshoz, aki egy nappal korábban megnyerte a 77 kilósok versenyét.

Ezért dolgoztam, hogy idáig eljussak. Nagyon jó volt látni tegnap, hogy Tomi megnyerte az olimpiát, én is szerettem volna, de nem jött össze. Pár napnak el kell telnie, hogy ez leülepedjen bennem, de a legfontosabb talán az, hogy hazavihetek egy érmet a kislányomnak" - mondta a döntő után a fiatalabb Lőrincz testvér.

Az ezüstérmes Lőrincz Viktor a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 4-én. Balról Szerhij Bubka olimpiai és világbajnok ukrán rúdugró, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testületének tagja MTI/Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

A nyíltvízi úszók női 10 kilométeres számával kezdődött a szerdai program, aminek a rajtja olyan korán volt, helyi idő szerint fél 7-kor, hogy az Magyarországon még kedden volt. Olasz Anna a szám magyar indulója óriási hajrával a negyedik helyen végzett.

"Igazából készültem erre. Az olimpia az egyik legnehezebb verseny. Iszonyatosan meleg volt, párás volt a levegő. Az, hogy korán kellett kelni, arról ne is szóljunk. De a körülmények mindenkinek ugyanezek voltak.

Úgy gondolom, hogy ebben nagyon jó vagyok. Ha én azt érzem, hogy fáradok, akkor a többiek már sokkal rosszabb állapotban lehetnek. Minél rosszabb a többieknek, annál jobb nekem" - mondta a verseny után Olasz Anna az Origónak.

Olasz Anna a célban a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban
MTI/Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A férfi vízilabdásokra és a női kézilabdásokra is negyeddöntő várt szerdán. A pólósok remekeltek a horvátok ellen, 15-11-re győztek, és a görögökkel elődöntőznek pénteken, míg a kézisek az 50. percig remekül tartották magukat a norvégok ellen, végül 26-22-re kikaptak, és a hetedik helyen zártak.

A súlyemelőversenyek egyetlen magyar indulója, Nagy Péter a +109 kilogrammos kategóriában megnyerte csoportját, és összesítésben a hetedik helyen végzett.

A szerdán vízre szállt mind a nyolc magyar egység bejutott a középfutamba az olimpia kajak-kenu versenyén. Ezeknek a számoknak a középdöntőit és fináléit csütörtökön rendezik. A női K-1 500 méteren Kozák Danuta és Csipes Tamara, férfi K-1 200 méteren Csizmadia Kolos és Tótka Sándor, míg férfi K-2 1000 méteren a Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős előfutamát megnyerve jutott a csütörtöki középfutamba. Utóbbi számban a Béke Kornél-Varga Ádám egység előfutamában negyedik volt, a reményfutamában pedig harmadik, és így jutott be a csütörtöki középfutamba.

Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A női C-1 200 méteren Takács Kincső előfutamában második lett, és egyből középfutamba került, ugyanakkor Balla Virág előfutamában harmadik volt, reményfutamra kényszerült, amelyet megnyerve jutott tovább.

Férfi 110 méter gáton Szűcs Valdó elődöntős futamában negyedik lett, összesítésben pedig a 13. helyen végzett mindössze nyolc századmásodperccel lemaradva a döntőről. A gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert nem jutott döntőbe, míg hétpróbában Krizsán Xénia négy szám után a 19. helyen áll.