Megtörten nyilatkozott egy férfi, aki a sebesülteken próbált segíteni a tragikus ralibaleset után

Összetört versenyautó az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Négyen meghaltak amikor tragikus baleset történt az Esztergom-Nyerges Rallyn Lábatlan és Bajót közötti szakaszán, amikor egy versenyautó kisodródott a pályáról, és a nézők közé csapódott. Az egyik szemtanú, aki maga is részt vett a mentésben megtörve nyilatkozott at M1-nek.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint négy ember életét már nem lehetett megmenteni. Egy gyereket súlyos, életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert – köztük egy gyereket – könnyebb sérülések szállítottak kórházba. A baleset helyszínére nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett.

A nézők között voltak, akiknek egészségügyi képesítésük volt - írja a hirado.hu. Ők azonnal a sérültek segítségére igyekeztek. Utólag kiderült: sikertelenül. Egyikük, aki saját maga is megpróbált segíteni az áldozatok újráélesztésében, a kórházban megtörve nyilatkozott az M1-nek.

„Sajnos a kezeink között kettő úr elment, és nagyon nehéz volt megbirkózni az eseményekkel. Főleg azzal, hogy az egyik családtag folyamatosan könyörgött nekünk, hogy hozzuk vissza.

 Azt gondolom, hogy nagyon nehezen fogjuk ezt mi is feldolgozni, és tényleg azt kívánom a családtagoknak, hogy próbáljanak megnyugodni..ebben.. nem tudok mit mondani. Nagyon nehéz volt a helyszínen” – fogalmazott Péter.

A baleset körülményeinek kivizsgálása még napokat vehet igénybe.