Nagy Testvért játszanak a német közművek

Vágólapra másolva!
A közművek elől nem lehet elbújni: az áram- és vízszolgáltatók tudják, hogy a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit otthon, televíziózón néző német szurkolók mikor végzik el nagy számban kisdolgukat, s mikor nyitogatják hűtőszekrényeiket.
Vágólapra másolva!

A nyitómérkőzést, a 4-2-es hazai győzelemmel végződött Németország-Costa Rica összecsapás televíziós közvetítését több mint 20 millióan nézték Németországban - a földkerekségen pedig becslések szerint másfél milliárdan -, s a hazai közművek pontosan jelezték a mellékhelyiségek forgalmának ugrásszerű megnövekedését.

Münchenben a mérkőzés szünetében a másodpercenkénti vízfogyasztás 5254 literre nőtt, a mérkőzés előtt másodpercenként csak 3532 liter vizet használtak el a háztartásokban.

Stuttgartban és környékén a szünetben a vízfogyasztás másodpercenként kétezer literre ugrott 1700 literről, az izgalmas második félidőben csak 1200 liter volt, senki sem mert elmozdulni a képernyő elől. A stuttgarti EnBW áramszolgáltató mérte, hogy utoljára a 18 órás kezdés előtt rohamozták meg a hűtőszekrényeket, a játékidőben viszonylag kevés elektromos készülék volt bekapcsolva, a szünetben azonban ismét csúcsértéket mértek.