A belügyminiszter megvédte Klinsmannt

Vágólapra másolva!
Wolfgang Schäuble német belügyminiszter kiállt Jürgen Klinsmann, a labdarúgó-válogatott utóbbi időben sokat támadott szövetségi kapitánya mellett.
Vágólapra másolva!

"Nem gondolom, hogy bármi haszna lenne annak, ha a vihar közepén köpönyegforgatók lennénk. A szövetségi elöljárók, akik annak idején alkalmazták, jól tudták, hogy nem egy könnyű ember. Én személy szerint bízom Jürgen Klinsmannban" - utalt arra a Bild című lapban a belügyi tárca irányítója, hogy a tréner nem igazán hallgat másokra, általában a saját feje után megy.

A szakvezetőt különösen az után kritizálják, hogy csapata a múlt szerdán, Firenzében, felkészülési mérkőzésen 4-1-re kikapott a vendéglátó olasz válogatottól. A kudarc sokak elkeseredését váltotta ki, s az annak apropóján készült elemzések rögtön kitértek arra, hogy számottevő együttest az utóbbi időben nem tudott legyőzni a német alakulat.

Klinsmannt azért is bírálat érte, mégpedig Franz Beckenbauer, a világbajnokság szervezőbizottsága elnökének a részéről, mert nem utazott el Düsseldorfba a vb-n érdekelt csapatok szakvezetőinek kétnapos tanácskozására. A német válogatottat Joachim Löw pályaedző és Oliver Bierhoff menedzser képviseli, az indoklás szerint azért, mert a napirenden kizárólag technikai és adminisztratív kérdések szerepelnek.

"A felkészülési szakaszban mutatott gyengébb teljesítmény ellenére továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a válogatott nem fog csalódást okozni a világbajnokságon" - szögezte el Schäuble.