Saját társuk lophatott meg két uruguayi válogatottat

Vágólapra másolva!
Tizenkétezer dollárnyi készpénzt loptak el két uruguayi labdarúgó fokvárosi hotelszobájából. A helyi rendőrség azt közölte, hogy a futballcsapat nem tett feljelentést a hatóságoknál, több dél-afrikai lap szerint ugyanis a rabló a saját delegációjuk tagja volt. Ezt azonban az uruguayi labdarúgó-szövetség cáfolta.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrség szóvivője, Sally de Beer szerint Ernesto Rodriguez és Daniel Marotta szobájába péntek este törtek be, miközben a focisták 0-0-ás döntetlenre végződő meccset játszottak Franciaország ellen. A Weekend Argus és a Cape Times jelentése szerint Rodrigeztől 4000 dollárt, míg Marottától 8000 dollárt loptak el.

"Péntek este kaptuk a hívást az uruguayi delegációtól, hogy rablás történt a szállodásban" - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy miután a rendőrök a helyszínre érkeztek, a dél-amerikaiak már nem akartak feljelentést tenni. A szóvivő ugyanakkor további részletekre nem tért ki.

A Sunday Times című napilap viszont úgy tudja, a hotel biztonsági kamerájának felvételéről az derült ki, hogy a két sportoló szobájában az uruguayi delegáció egyik tagja járt, amíg a focisták a meccsen voltak.

Ezt azonban az Uruguayi Labdarúgó Szövetség (AUF) elnöke, Sebastian Bauza azonnal cáfolta. Ráadásul szerinte nem is 12 ezer dollár tűnt el, hanem mindössze 4000, és az sem az egyik sportolótól, hanem a delegáció egyik "civil" tagjától.

A világ egyik legrosszabb bűnözési rátájával rendelkező Dél-afrikai Köztársaságban rendezett labdarúgó-világbajnokság idejére több tízezer fős rendőri erősítés érkezett Fokvárosba. Ők sem tudták azonban megakadályozni a számos rablást, amiket különböző nemzetiségű sportolók, újságírók és focirajongók ellen követtek el az elmúlt napokban.