Löw célkeresztben

Joachim Löw, német fociválogatott
ITALY, San Leonardo in Passiria : Germany's national soccer team head coach Joachim Loew gestures during the team's first training session on a training ground in San Leonardo in Passiria, Italy, on May 22, 2014. Germany's squad prepares for the upcoming FIFA World Cup 2014 in Brazil at a training camp in South Tyrol until May 31, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
Nehezen lehet kielégíteni az igényes német közvéleményt. A továbbjutás kötelező, a látványos játék szintén. Ebből csak az egyik teljesült.  
Vágólapra másolva!

A német válogatott három meccsen szerzett hét ponttal csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé. Az eredményt magától értetődőnek veszik a németek, a mutatott játék azonban nem tetszik nekik.

A Bild című napilap a kapitányt provokálja: Joachim Löwöt megkéri, azonnal javítson a csapatjátékon, hogy teljesüljön a nemzet óhaja, és végre világbajnok legyen a Nationalelf.

Egyedül Thomas Müller gólérzékenysége az, ami maradéktalanul elfogadható, de a Ghána ellen kapott két gól és az, hogy eleve hátrányba került a csapat felvillantotta az alapkérdeket.

Miért sebezhető a védelem?, mi lehet Lahm igazi posztja? - kérdezi a bulvárlap, Ballack pedig azt vetette fel, miért nem hozza a csúcsformát Mesut Özil, aki négy éve a harmadik helyig repítette a német válogatottat.

A Bild szerint ezekre a kérdésekre kell megtalálnia Löwnek az adekvát választ. Csak akkor lesz német diadal, ha minden részlet klappol.