Vágólapra másolva!
Grigorij Szurkisz, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke kizártnak tartja, hogy Valerij Lobanovszkij a jövőben is kettős feladatot lásson el. Így a világhírű edzőnek választania kell a válogatott és a Dinamo Kijev kispadja között.

"Továbbra is maximálisan megbízunk benne, de a jövőben nem irányíthat egyszerre két csapatot" - mondta Szurkisz, majd sokat sejtetően hozzátette: "A selejtezősorozatot követően, még ebben az évben új szövetségi kapitánya lesz a válogatottnak, aki már csak ezt a munkát végezheti, nem lehet klubedző is."

Valerij Lobanovszkij 1999 vége óta irányítja az ukrán csapatot, valamint a Dinamo Kijevet. Szurkisz mellett a szakértők többsége is úgy véli, hogy a vb-pótselejtezőt követően klubját választja. Az ukránok az 5. csoportban végeztek a 2. helyen a lengyelek mögött, így november 10-én és 14-én a németek ellen lépnek pályára a világbajnoki részvételért.

A Dinamo Kijev 4. (1 pont, gólkülönbség: 3-6) a Bajnokok Ligája B csoportjában, míg 9 mérkőzésen szerzett 23 pontjával a 2. helyen áll a Sahtyor Donyeck (25 pont/9 mérkőzés) mögött az ukrán ligában.

Korábban:

Ukrajnában kezdenek