Vágólapra másolva!
Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke a jövőben - befektetőként - részt vesz a német másodosztályban szereplő Eintracht Frankfurt labdarúgóklub irányításában. Erről csütörtökön egyezett meg a magyar üzletember az egyesület vezetőivel.

Korábbi sajtóértesülések szerint Várszegi 7,5 millió euróval (1,8 milliárd forint) száll be a volt KEK-győztes együttes támogatásába (szó volt 4 millióról is), és valószínűleg értékesíti a Ferencvárosban vásárolt tulajdonrészét.

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy ezzel a nehéz anyagi helyzetben lévő Eintracht hozzájuthat a jövő évi Bundesliga-induláshoz szükséges licenchez. Az utolsó forduló előtt 53 ponttal a tabella hetedik helyén álló frankfurtiak május 29-ig kaptak haladékot a ligától, hogy bizonyítsák fizetőképességüket.

A klub vezetése és Várszegi vasárnap újból találkozik Németországban, hogy együtt dolgozzák ki a következő idényre vonatkozó terveket. "Nincs vesztegetni való időnk" - mondta Peter Fischer, az Eintracht elnöke.

"A közös cél, hogy a frankfurti régióban megmaradjon a profi labdarúgás. Ennek elérésében fontos mérföldkő a mostani szerződés" - nyilatkozott Várszegi az egyesület weboldalán. A honlap információi már reggel arról szóltak, hogy Várszegi Gábor csütörtökön dönt, megveszi-e a részvények 49,9 százalékát - a "gazdag magyar" 4 millió eurót invesztálna a csapatba. Bár a német Kicker szerint felvetődött az a lehetőség is, hogy Várszegi jelképesen egy euróért veszi meg a pakettet, a hír nem kapott megerősítést.

A Kicker úgy tudja, Várszegi - hasonlóan a Ferencvárossal való kontraktushoz - vállalta, hogy bizonyos ideig újabb tőkét invesztál a klubba. A német lap szerint nyárig újabb ötmillió euró (azaz 1,2 milliárd forint) kerül a klub kasszájába. A klub költségvetése jelenleg nagyon ingatag lábon áll: az eddigi főrészvényes Octagon cég 25 millió eurója mellett más forrásból származó, több mint tízmillió eurót is elköltött.

Korábban:

Várszegi harmincöt százalékot akar a Frankfurtból

Fórum:

Magyarok a Bundesligában