Vágólapra másolva!

Kű Lajosra nincs pénz a Ferencvárosnál



Bár Fenyvesi Máté, az egykori 76-szoros válogatott balszélső, a Ferencváros ügyvezető elnöke szerette volna, ha Kű Lajos, a Fradi és az FC Bruges hajdani válogatottja amolyan általános helyetteseként, de főként a labdarúgást felügyelve segíti a munkáját, ám a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumban (FVM) másként gondolták. Egészen pontosan Szabadi Béla helyettes államtitkár, az FTC elnökhelyettese döntött így.

- A klub anyagi helyzetére való tekintettel nem lesz általános elnökhelyettesi pozíció az egyesületben. Ezt határozottan jelentette ki Szabadi Béla, ugyanakkor szükség van egy felkészült gazdasági szakemberre, aki a pénzügyeket felügyeli majd - mondta Fenyvesi doktor

- Nem csalódott, hogy nem fogadták el javaslatát Kű Lajos kinevezésére?

- Két okból sem. Egyrészt már korábban sugallták, hogy nincs pénz az elnökhelyettesi tisztség betöltésére, másrészt pedig így is számítok Lajosra. Igaz, ha rábólint a felkérésemre, csak társadalmi munkában segítené a munkámat, hiszen állományba nem tudjuk venni.

Kű Lajost nem vágta mellbe a hír, és a kialakult helyzetről a következőket nyilatkozta lapunknak:

- Nevetségesnek tartom az anyagi okokra hivatkozást, hiszen mindenki tudja, mennyi pénz ment, s megy el még mindig különböző kifizetésekre. Mindenesetre bebizonyítjuk, hogy ennek az összegnek a többszörösét is megszerezzük. Az meg nem lehet kérdés, hogy társadalmi munkában is szíves örömest segítem Fenyvesi Máté munkáját, mivel engem sohasem a pénz motivál, amikor a Fradiról van szó. A különböző tisztségek nem foglalkoztatnak, a lényeg, hogy egységes legyen a Fradi-tábor és a közönség visszatérjen az Üllői úti lelátóra. Azt is bebizonyítjuk, hogy mi nem belenyúlunk a klub kasszájába, hanem beleteszünk. Nem ragozom tovább: Fenyvesi doktor ingyen is számíthat a támogatásomra.
Bánki József