Vágólapra másolva!

Postaláda- és szemetesmentes játékok Sydneyben<br/>

Speciális biztonsági intézkedések bevezetését tervezi a sydneyi olimpia szervezőbizottsága, mert el szeretné kerülni az olyan bombarobbantást, mint amilyen 1996-ban pusztított Atlantában.

A fő ötkarikás helyszínen, az olimpiai parkban lévő létesítmények közelében a versenyek idején nem lesznek szemeteskosarak és hulladékgyűjtő edények. Szintén hiányoznak majd az egész komplexumból a postaládák. Attól félnek az ausztrálok, hogy a felsoroltak alkalmasak arra, hogy bombát helyezzenek el bennük, mint Atlantában történt.

Máris felhívták a szervezők a közönség figyelmét, hogy - nem lévén szeméttárolók a stadionokban - mindenki vigye magával haza azt amit egyébként, normális körülmények között, egy laza mozdulattal eldobna.

Csakhogy azt is közölték, hogy a szenny, piszok és szemét elkerülésére semmiféle enni- vagy innivalót nem lehet majd bevinni az olimpiai létesítményekbe. Aki ott megéhezik, mehet majd a sok McDonald's egyikébe falatozni, és ott, mint mindenhol, amerikai higiénia és tisztaság honol majd.

Ami a postaládákat illeti, az olimpiai falu lakóinak nem kell aggódniuk: lesz ott több postahivatal is, ahol a bentlakókat éjjel-nappal kiszolgálják. A nézőknek meg marad a lehetőség: adják fel leveleiket reggel, lakásuk közelében.

(MTI)

Ajánló:

A millenniumi olimpia honlapja