Vágólapra másolva!

Válaszd a legjobbat, Ron!
Davidet látni a monacói rajtnál

A csapatfőnök azt is elárulta, hogy az idei McLaren teljesen más lesz, mint a tavalyi. "Senki ne hülyítse magát, az autó hasonlóan néz ki, de nem ugyanaz. Számunkra az MP4/17 mérföldkő. Az elmúlt években drasztikusan megváltozott a Forma-1, tehát megvolt az okunk változtatani. Ezek közül néhány látható is lesz, például Ausztáliában a csapat másfajta öltézékben jelenik majd meg. Másképp szállítjuk majd az autóinkat, új gumiszállítónk van, a változások java azonban technikai természetű, melyekről nem szívesen beszélünk" - fejtegette a csapatfőnök.

Hamarosan az istálló a Paragon nevű új gyárába költözik, ami egyfajta újrakezdés: "Felejtsenek el mindent, amit a költözésről gondoltak. Nem arról van szó, hogy bepakoljuk az egész családot, a bútorokat, a macskát egy nagy furgonba, és az új lakáshoz hajtunk. Paragonban minden teljesen új lesz. Az optimális az lenne, ha el tudnánk adni a jelenlegi, wokingi gyárat egy másik csapatnak. A csapat csak 2004 februárjában költözik, tehát a Paragon nem játszik szerepet az idei szezonra való felkészülésünkben."

A fentebb emlegetett tavalyi bakisorozathoz kapcsolódik, hogy Adrian Newey, a McLaren technikai igazgatója elismerte: a szezon közben elvesztette a motivációját, mikor a Jaguar csábította. A világsajtó már tényként kezelte távozását, ám Newey meggondolta magát. Elsősorban a motiváció hiánya miatt pártolt volna a Jaguarhoz, ahol jó barátja, Bobby Rahal főnökösködött, ezt azonban megkontrázta a McLaren egy jó ajánlattal.

"Most már van célom: vissza fel kell vinnem a McLarent a lehető legmagasabb technikai szintre, és olyan szintre hoznom a mérnöki stábot, hogy nyugodtan visszavonulhassak. Kihozni a legtöbbet a fiatal mérnökökből - ez izgalmas és serkentő kihívás" - zárta mondandóját Newey.

Korábban:

[stefano.nuovolacchi]