Vágólapra másolva!
A Premier League 32. fordulójának zárómérkőzésén 1-1-es döntetlenre végzett egymással a Blackburn Rovers és a Wigan Athletic.

A Blackburn számára volt nagyobb a tét, egy esetleges győzelemmel ugyanis a Rovers a negyedik helyre léphetett volna előre, ami Bajnokok Ligája-indulást ér. Ennek megfelelően a hazaiak voltak aktívabbak, Pedersen be is talált a Wigan hálójába, de Dowd bíró nem adta meg a gólt, mert Dickov szerinte lökte Filan kapust.

A másik oldalon is volt egy érvénytelenített gól, Dowd ítéletét ezúttal is reklamálás fogadta, De Zeeuw ugyanis nem kezezett, mégis ez volt az indok, amiért nem örülhetett a vezetésnek. A második félidőben aztán sikerült érvényes gólt is elérni, ez előbb a Wigannek sikerült, egy szögletből Chimbonda fejelt, és Roberts a kapu előtt mesteri mozdulattal belesarkalt a labdába, ami a jobb felsőben kötött ki.

Mark Hughes pályára küldte Kuqit, és a cserecsatár meghálálta a bizalmat, igaz Dowd ezúttal nagyon elnéző volt, egy beadást követően Neill ugyanis elgázolta a labdát kiejtő Filant, Kuqinak pedig így az üres kapuba kellett csak passzolnia az elé kerülő játékszert. A végén Filan még kiszedte Bellamy lövését, és ezzel megmentette a csapatát, pedig sokáig nem úgy tűnt, hogy a Wigannek kell majd örülnie az egy pontnak.

Premier League, 32. forduló:
Blackburn Rovers - Wigan Athletic 1-1 (0-0)
gól:
Kuqi (84.), illetve Roberts (53.)