Vágólapra másolva!
A szombathelyi Aréna Savaria sportcsarnok üzemeltetését végző Unihall Kft. nem engedi, hogy az eddig ott sportoló egyesületek, köztük a Falco és a Haladás Dobó SE, valamit egy sportiskola és több városi általános iskola igénybe vegye a komplexumot - állítja közleményében az önkormányzat.

"Szombathely önkormányzatának vezetése felháborodását fejezi ki a sportélet történetében példátlan döntés miatt" - közölte Lazáry Viktor, a megyeszékhely fideszes alpolgármestere. "Az elmúlt hetekben sportért felelős alpolgármesterként többször is tárgyaltam a sportcsarnok üzemeltetését végző győri cég vezetőivel, akik azonban nem mutattak semmi készséget a megegyezésre, és nem álltak el attól a szándékuktól, hogy a város közpénzekből épített sportcsarnokát bezárják a létesítményt használó egyesületek előtt. A város vezetése továbbra is a megegyezésre törekszik, a győri cégnek azonban el kell fogadnia azt a tényt, hogy a szombathelyi sportcsarnok a szombathelyieké."

A sportcsarnokot üzemeltető Unihall Kft. ügyvezetője, Pintér-Péntek Marica szintén közleményben fejtette ki álláspontját.

"Az önkormányzat eddig minden év végén elkészítette a támogatni kívánt egyesületekkel, iskolákkal a szerződést, melyben anyagi garanciát vállalt arra, hogy az egyesületek szerződni tudjanak a sportkomplexum üzemeltetését végző Unihall Kft-vel" - emlékeztetett az ügyvezető. "Az idei évre azonban a város nem kötötte meg a támogatási szerződést, ezért az Unihall Kft. sem tudott szerződni az egyesületekkel. Üzemeltetőként nem tudjuk és nem akarjuk azt a felelősséget vállalni, amely szerződéssel nem rendelkező egyesületek, iskolák sportolási tevékenységével kapcsolatos. Nem tudjuk elfogadni azt az indokot, hogy az önkormányzat azért nem köt szerződést az egyesületekkel, mert a városnak még nincs elfogadott költségvetése."
Pintér-Péntek Marica hozzátette, hogy a sportkomplexum működésében semmilyen fennakadás nincs, ám a létesítményt a törvényeknek megfelelően csak azok vehetik igénybe, akik erre előzőleg szerződtek.