Társoldalunk:

Cseh László kialvatlanul is aranyérmes az Universiadén, Szényi Péter is nyert

2011.08.14. 17:34

Cseh László és Szényi Péter révén két aranyérmet szerzett a magyar küldöttség a 26. nyári Universiade második napján. Cseh 200 méteres pillangóúszásban, míg Szényi párbajtőrben győzött az egyetemisták és főiskolások világjátékán, Kínában.

A sanghaji világbajnokság után néhány szinten tartó edzéssel igyekezett a csúcsformát valamelyest megmenteni Cseh László, igaz, az újbóli átállással erősen küszködött az elmúlt napokban. Az első versenynap előestéjén mindössze két és fél órát aludt, ehhez képest sikerült délelőtt a legjobb időt úsznia.

A döntőben az amerikai Robert Bollier nagyon keményen tartotta magát, sőt, az utolsó ötven méterre előnnyel fordult, Cseh azonban 175 méternél mozgósította a tartalékait, és végül óriási hajrával az utolsó métereken megelőzte vetélytársát.

"Versenynek tökéletes volt, és ha azt nézem, hogy jobbat úsztam, mint Sanghajban, még elégedett is lehetek" - mondta Cseh, aki 1 perc 55,86 másodperccel nyert. "Az előzmények alapján, azaz, hogy Sanghaj óta már nem úgy edzettem, ahogy egy nagy verseny előtt szoktam, továbbá itt egyszerűen képtelen vagyok normálisan aludni, szóval mindezeket egybevéve kifejezetten jó érzéssel gondolok vissza erre a kétszázra. Örülök, hogy nyertem, és tudom, hogy erre az élményre lehet építeni."

Szényi Péter szintén aranyérmet nyert, a magyar prábajtőröző fantasztikus menetelést bemutatva győzött, először két cseh indulót vert meg, majd egy koreai, a nyolc között egy svájci, az elődöntőben pedig egy ukrán ellenfelet. A döntőt a francia Virgile Marchallal vívta Szényi, aki 15:7-tel söpörte be az aranyérmet.

"Már a melegítésnél éreztem, hogy jól megy a vívás, és ez nem változott a nap folyamán" - mondta a finálét követően. "Okosan sikerült vívni, taktikusan, minden bejött, igazán élveztem az egészet, különösen a döntőt. Szombaton beszéltem Lénárt Ágotával, a csapat sportpszichológusával, aki csupa olyan dolgot mondott, amit nagyon jól tudtam hasznosítani. Azt tanácsolta, idézzem fel, miként ment a vívás a két évvel ezelőtti Universidaén, Belgrádban, hozzam vissza a kellemes emlékeket, és ez remekül működött."

A dzsúdósoknál Krizsán Szabolcs jól versenyzett a 81 kilósok között, és végül a hetedik helyen zárt, a nap pedig remek véget ért az asztaliteniszezők jóvoltából, akik harmadik csoportmeccsüket hozták Angolával szemben, majd az este, a negyedik kiemelt németek ellen 0:1-ről fordítottak, és győztek 3:1-re, így a legjobb nyolc közé kerültek, ami igazi bravúr a Kriston Dániel, Zombori Dávid, Schaffer Dániel triótól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK