Vágólapra másolva!
Corrie Sanders meggyilkolásának híre sokkolta a bokszvilágot. A Klicsko testvérek közleményükben óriási szívvel megáldott nagy harcosnak nevezték a dél-afrikait, akit egy rablótámadás során lőttek hasba egy étteremben.

Meggyilkolták a Vlagyimir Klicskót kiütő Sanderst

A WBO korábbi nehézsúlyú világbajnoka egy étteremben ünnepelt a családjával, amikor három fegyveres berontott és lövéseket adott le irányukba. A lányát a testével védő Sanderst gyomron és karon találta egy-egy lövedék.

A 46 éves exbunyóst azonnal kórházba szállították és megműtötték, de az életét nem sikerült megmenteni. A korábbi nehézsúlyú világbajnok pályafutása összefonódott a Klicsko testvérekével, hiszen még 2003-ban gyakorlatilag teljesen esélytelenként szorítóba lépve két menet alatt tönkreverte az akkor WBO-címvédő Vlagyimirt, ám egy évvel később Vitalij ellen már nem sikerült győzelmet aratnia.

Az ukrán fivérek egy nyilatkozatban kommentálták korábbi riválisuk halálát: "Teljesen lesújtott bennünket Corrie Sanders halálhíre, ezúton szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni a hozzátartozóinak. Corrie-ra mindig úgy fogunk emlékezni, mint egy óriási személyiségre, a ringben belül és azon kívül is. Nagy harcos volt, óriási szívvel, aki mindig pozitívan képviselte az ökölvívósportot."

A fordított alapállású, félelmetes balossal rendelkező Sanders profi karrierje 1989-től 2008-ig tartott, 46 meccsen 42 győzelmet aratott, ebből 31-et KO-val nyert meg, csupán négyszer kapott ki. Első vereségét 24. összecsapásán, 1994-ben Nate Tubbstól szenvedte el, a második menetben kiütötték.

A következő öt évben 12 meccset vívott, kiütötte többek között a világbajnok Carlos De Leónt és Bobby Czyzt is, majd a boksztörténelem egyik legkeményebb meccsén kapott ki a későbbi világbajnok Hasim Rahmantól.

Pályafutása legnagyobb győzelmét 2003 márciusában aratta, a WBO szervezet kötelezte arra, hogy kiálljon a nehézsúlyú világbajnok Vlagyimir Klicsko ellen. Sanders a meccs előtti két évben csupán három menetet töltött a ringben, és a toronymagasan esélyes ukrán klasszisnak sem adott sok időt. Hatalmas meglepetésre négyszer is padlóra küldte Klicskót, a második menetben pedig a mérkőzésvezető véget vetett a találkozónak.

www.profiboksz.hu