Vágólapra másolva!
Több magyar sportoló lesz Rióban, mint Londonban volt - mondja Borkai Zsolt, a MOB elnöke. A Magyar Telekom ismét hivatalosan is Platina szponzora lett a magyar olimpikonoknak.
Telekom-MOB sajtótájékoztató Akvárium Klub Fotó: M.Schmidt János – Origo

Jelenleg a Magyar Olimpiai Csapat 154 versenyzőt számlál, ez viszont tovább bővülhet, mert az úszók és az atléták esetében is július elején zárul a kvalifikáció, ezzel kezdte Borkai Zsolt, a MOB elnöke az Olimpia Napján tartott sajtótájékoztatóját. Hozzátette:

, és sikerekkel, büszkén fog visszatérni. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy olyan szponzorok álljanak a sportolók és a MOB mögött, akikkel sikeres és minőségi felkészülés előzheti meg a versenyeket, ebben számíthatnak a Magyar Telekomra. Ez a hatodik ötkarikás világverseny, amiben a cég kiemelt szponzorként vesz részt a MOB-al együttműködve. Az pedig több, mint 20 évnyi támogatást jelent.

Borkai Zsolt szerint akkor is szükség van ún. piaci szponzorokra, amikor a kormányzat stratégiai ágazatként kezeli a sportot és törekszik a megfelelő finanszírozásra. Az elnök szerint rengeteget dolgoztak, szoros együttműködésben a szakágakkal és szövetségekkel, közösen igyekeztek meghatározni a kormány által biztosított keret igazságos elosztását. De törekedtek az eddig jól működő, erdményes szponzorációs kapcsolatok megtartására, így kevésbé terhelik a költségvetést és kiszolgálhatják a például a multicégek reklámigényét.
Telekom-MOB sajtótájékoztató Akvárium Klub Fotó: M.Schmidt János – Origo

A legjobbaknak a legjobb kell

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a labdarúgó válogatottnak gratulált először a sikeres Eb-szereplésért, de kiemelte: az olimpia más, a világverseny a legrangosabb sportesemény amire a legideálisabb körülményeket kell biztosítani a magyar sportolóknak. A vezérigazgató büszke rá, hogy

az Atlantali olimpia óta támogatják a felkészülési ciklusban a magyar csapatot.

Idén a technológiát hívták segítségül ahhoz, hogy ügyfeleik szurkolói üzeneteit eljuttassák közvetlenül a sportolókhoz. A vezérigazgató szerint így a sportolók mindig tudhatják: az ország értük szurkol.

Értük dobog a magenta szív

A Telekom Szurkolói Szív egy új innováció, ennek segítségével bárki kifejezheti rajongását az olimpián részt vevő versenyzők felé. Az eszköz, maga a szív alakú vevőegység rezeg és felvillan, amikor csak valaki az interneten szívdobbanást küld az egyekvagyunk.hu internetes oldalon, de okostelefonnal is lehet küldeni, mondta Bánhegyi Zsófia kommunikációs igazgató. Ilyen szíveket adtak át korábbi olimpiai bajnokok a Rióba készülő versenyzőknek ma. Kisebb derültséget keltett, ahogy a meghitt pillanatban Kovács Koko István hosszan súgott valamit pártfogoltja, Csernoviczki Éva cselgáncsozó fülébe. Mint megtudtuk azt adta a sportolónak, amit ő maga kapott Göncz Árpád köztársasági elnöktől évekkel ezelőtt: egy tanácsot, amit most Csernoviczki visz magával az olimpiára, ez pedig így szólt:

Legyél laza!

Telekom-MOB sajtótájékoztató Akvárium Klub Fotó: M.Schmidt János – Origo

Bemutatkoztak azok a sportolók akik mostantól személyes szponzorációban is részesülnek, Adámi Zsanett világcsúcstartó paraúszó, Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó, Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó és Szilágyi Liliána ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó akik új, szorosabb kapcsolatba kerültek a Magyar Telekommal.

Most először támogatnak parasportolót,

Telekom-MOB sajtótájékoztató Akvárium Klub Fotó: M.Schmidt János – Origo

amit Szabó László, a Paralimpiai Bizottság elnöke üdvözölt, de elmondta: az igazi áttörés akkor várható amikor egyenrangúként kezelik majd a parasportolókat az épekkel, az lesz az igazi előrelépés. A Magyar Telekom az ügyfeleinek is kedvezményeket biztosít az olimpia idejére, egyedülálló ajánlatokat alakítottak ki annak érdekében, hogy minél többen tudják követni élőben a sporteseményeket. Erről részletek a mob.hu és telekom.hu oldalakon találhatók.