Sífutónak áll a riói olimpia legfeltűnőbb zászlóvivője

Pita Taufatofua a tongai zászlóvívő
Tonga's flagbearer Pita Nikolas Taufatofua leads his delegation during the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games at the Maracana stadium in Rio de Janeiro on August 5, 2016. / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Új célt tűzött ki maga elé Pita Taufatofua, a tongai küldöttség nagy feltűnést keltett riói zászlóvivője: a nyári után 2018-ban a téli olimpián is indulni akar.

A 33 éves tekvondós, aki az augusztusi játékok megnyitóján a bevonuláskor meztelen, beolajozott felsőtesttel lengette országa lobogóját, sífutóként lenne ott Pjongcsangban.

A téli olimpián még nagyobbat szólna, ha félmeztelenül vonulna be Forrás: AFP/Olivier Morin

"Egész életemben az álmaim megvalósításán fáradoztam, az egyik ezek közül az volt, hogy olimpikon legyek. Most újabbat lépek előre" - mondta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közelmúltban indított digitális platformján, az Olympic Channelen a sportoló. Hozzátette: szeretne példát mutatni az embereknek, mert szerinte ha ő eléri, amit akar, mások is elérhetik.

Rio de Janeiróban Taufatofua már az első meccsét elvesztette. A Tongai Királyság eddigi egyetlen téli olimpiai résztvevője a szánkós Bruno Banani volt 2014-ben, Szocsiban. Banani eredeti neve Fuahea Semi volt, és egy marketingkampány részeként vette fel a fehérneműket forgalmazó német cég nevét.