Jövőre már négy NFL-meccset játszanak Londonban

AMERICAN FOOTBALL - NFL 2016-2017 - CINCINNATI BENGALS v WASHINGTON REDSKINS AMERICAn BENGALS CINCINNATI FOOT FOOTBALL international LONDON LONDRES nfl photography REDSKINS series SPORT US USA WASHINGTON WEMBLEY
Cincinnati Bengals Quarterback Andy Dalton (14) before the snap during the NFL International Series match between Washington Redskins and Cincinnati Bengals played at Wembley Stadium, London, England, on October 30, 2016 - Photo Joe Toth / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Tovább növeli jelenlétét a profi amerikaifutball-liga Európában, ugyanis a következő idényben minden eddiginél több, négy mérkőzést rendeznek Londonban.

Az NFL pénteki bejelentése alapján 2017-ben tovább nő az európai meccsek száma, hiszen az elmúlt három évben három-három találkozót rendeztek Londonban, jövőre pedig már négy alapszakasz-mérkőzést tartanak a brit fővárosban.

Az amerikai sportszervezet lelkesedésének alapja, hogy a 2014 óta minden mérkőzés telt házat vonzott a brit fővárosban.

Telt ház a Twickenham Stadionban a Los Angeles Rams és a New York Giants mérkőzésén 2016. október 23-án Forrás: DPPI/Dave Shopland

Az NFL kedden jelenti be, hogy pontosan mely fordulókban, mely csapatok részvételével és milyen helyszíneken (a Wembley mellett a Twickenham Stadionban rendeznek még találkozót) lesznek az összecsapások. Annyi azonban már most biztos, hogy a New Orleans Saints és a Miami Dolphins egymás elleni találkozója mellett a Los Angeles Rams és a Jacksonville Jaguars egy-egy mérkőzésére is Londonban kerül sor.

A Jaguars már igazi profi a nemzetközi meccsek tekintetében, eddig négyet játszottak, többet, mint bármelyik másik csapat, és 2020-ig biztos, hogy minden szezonban legalább egyszer kiruccannak az Államokból.

Az első európai mérkőzést még 2007-ben játszották a Wembley Stadionban. Azóta további 16 meccset játszottak Londonban, egyet pedig Mexikóvárosban.