Vágólapra másolva!
Nem mindenki tud felhőtlenül örülni a Barcelona legyőzésével megszerzett bronzéremnek. A Final Four bronzmeccse után nyilatkozó veszprémiek közül mindenki elismeri ugyan, hogy a nagy célt nem sikerült elérni, de akad olyan is, aki kertelés nélkül kimondja, hogy csalódás a kölni hétvége.

"Egy győztes meccs után mindig könnyebb elhagyni Kölntől, tavaly nem sikerült, idén igen, de ettől még nem vagyunk maradéktalanul boldogok – mondta a csapatkapitány, Nagy László a mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva.

Ettől persze még értékeljük ezt a győzelmet, mégiscsak a Barcelonát győztük le. Idén is mindent megtettünk a sikerért, de apróságokon múlik a siker, és egy fergetegesen jó Párizstól kaptunk ki. Jövőre átalakuló kerettel, új edzővel újra nekivágunk."

A Veszprém legyűrte a Barcelonát, szépen csillog a BL-bronzérem

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén a Telekom Veszprém hatalmas csatában legyőzte a Barcelonát. A kölni összecsapás sok gólt hozott, így döntőnek bizonyult, hogy a második félidőre feljavult a magyar csapat védekezése. Férfi Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 34-30 (18-17) a Veszprém gólszerzői: Pálmarsson 8, Lékai 6, Nagy L.

A hat gólig jutó átlövő elmondta, hogy nem aggasztják a csökkenő játékpercek, mert megnyugtatja, hogy mögötte ott van Ancsin Gábor, aki ugyan kevesebb lehetőséget kapott Xavi Sabetétól, de jövőre ő és az érkező Kent Robin Tonessen remekül fogják levenni a terhet a válláról.

Van, akinek csak az arany fénylik

A két további megszólaló közül a kapus, Mikler Roland kimondottan elégedettnek tűnt, addig az irányító, Lékai Máté kertelés nélkül kijelentette, hogy csalódás számára az idiei Final Four.

"Egy olyan Barcát sikerült legyőznünk, amelyik legalább annyira csalódott volt, mint mi, és biztos, hogy ugyanannyira akarta ezt a bronzérmet - mondta Mikler. - Fel tudtunk állni a tegnapi vereség után, és kiderült, hogy nagyon kevés a különbség ezen a szinten az első és a negyedik között. Ha már nem is jutottunk be a döntőbe, de

"A tavalyi és az idei Final Four egyformán sikertelen – kezdte a valóban szemmel láthatóan rendkívül csalódott Lékai Máté. – Persze örülök, hogy nyertünk, de,

Ettől még élvezem, hogy itt játszhatok, de mindenki tudja, hogy mi volt a célunk a szezon előtt.

Lékai Máté játékán nem látszott a csalódottság Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Én is itt vagyok Veszprémben négy éve és egy sem sikerült nyernünk. Mindannyian szerettünk volna nyerni, de leginkább azért az öt-hatezer drukkerért, aki elkísért bennünket – mondta az irányító, aki búcsúzóul még elköszönt azoktól a társaktól, akik jövőre már nem lesznek a klub játékosai."

"Gratulálok a játékosaimnak, mert a nagyon nehéz szombati meccs után nagyon jól játszottak. Sajnálom, hogy nem nyertünk tegnap, pedig megérdemeltük volna" - utalt a spanyol szakvezető, Javier Sabaté a francia Paris Saint-Germainnel szembeni, 27-26-os elődöntőbeli vereségre.

A Barcelona elleni 34-30-as sikerrel a veszprémiek első alkalommal győzték le a katalánokat, amióta Sabaté öt évvel ezelőtt a klubhoz érkezett.

Javier Sabaté szerint a mai volt a szezon egyik legszebb pillanata Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Éreztem, hogy a csapatunk nagyon erős, ezt bizonyítja, hogy ma nagyon jól játszottunk és nyertünk, ami nagyon jó érzés. Büszke vagyok a játékosokra, a stábomra és a szurkolókra" - tette hozzá az edző. Végül úgy fogalmazott, nehéz szívvel búcsúzik Veszprémtől, de a további sorsáról csak két hét múlva, a válogatott program után szeretne beszélni.