Nibali a sprinterek előtt nyerte az idei első klasszikus egynapost

cycling Horizontal nibali
Vincenzo Nibali öröme a célban
Vágólapra másolva!
Némi meglepetésre Vincenzo Nibali nyerte az idei első klasszikus egynapos országúti kerékpáros viadalt, a szombaton rendezett Milánó-San Remót.

A 109. alkalommal kiírt 294 kilométeres versenyen mostoha körülmények vártak a bringásokra, ugyanis egész nap zuhogott az eső. A 33 éves olasz sztár hét kilométerre a céltól a Poggióra vezető emelkedőn lépett meg riválisaitól, akik a célig üldözték őt, de Nibali néhány métert megőrzött előnyéből a több mint hétórás küzdelem végére. Mögötte a sprintbefutóban az ausztrál Caleb Ewan lett a második és a francia Arnaud Demare a harmadik.

Vincenzo Nibali öröme a célban Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Cápa becenevű kerekes diadala azért meglepetés valamelyest, mert elsősorban több hetes körversenyeken szokott remekelni. Ő az egyike azon hat bringásnak, aki mind a Giro d'Italián, mind a Tour de France-on, mind a Vuelta a Espanán volt már első. Klasszikus egynaposokon ez a harmadik győzelme, korábban 2015-ben és tavaly a lombardiai körversenyen diadalmaskodott. A Milánó-San Remón eddig a 2012-ben elért harmadik helye volt a legjobb.

Eredmények:
Milánó-San Remo, 294 km:
1. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 7:18:43 óra
2. Caleb Ewan (ausztrál, Mitchelton-Scott) azonos idővel
3. Arnaud Demare (francia, Groupama-FDJ) a.i.