Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, de a PSG megismételte azt a "bravúrt" a Bajnokok Ligájában, amit a 2016/2017-es szezonban is előadott: nyert helyzetből bukott el, és esett ki a legrangosabb európai kupasorozatból. Most a Manchester United állt fel 0-2-es hátrányból, két évvel ezelőtt viszont a Barcelona még nagyobb csodát hajtott végre, Messiék ugyanis 4-0 után verték ki az akkor még Unai Emery irányította Paris Saint-Germaint.

Nem kérdés, 2017 tavaszán a nyolcaddöntők slágermeccse volt a PSG és a Barca csatája. A párharcot Párizsban kezdték a felek, ahol

hatalmas meglepetésre a duplázó Di María vezérletével a hazaiak lemosták a Barcelonát, és 4-0-s győzelmük után mindenki arról beszélt, hogy csupán formalitás maradt a visszavágó.

A gránátvörös-kékek azonban másképpen gondolták, a Nou Campban már a 3. percben vezetést szereztek Suarez fejesével, Kurzawa öngóljával pedig a szünetben már 2-0 volt az előnyük. Az 50. minutumban jött Messi, ekkor csupán egy találat kellett a Barcának a hosszabbítás kiharcolásához, Cavani viszont a 62. percben elcsendesítette a barcelónai közönséget. 3-1 volt az állás, összesítésben 5-3 a PSG-nek, az idegenben lőtt találat miatt viszont három gól kellett a továbbjutáshoz az akkor még Neymarral a támadósorban rohamozó katalánoknak.

A 88. percig egyet sem sikerült lőniük, ami viszont utána történt, az mára már történelem.

A brazil egy szabadrúgást és egy büntetőt is gólra váltott, a 95. percben pedig érkezett Sergi Roberto és továbblőtte a Barcelonát a nyolc közé. A PSG játékosai megsemmisülve feküdtek a lefújás után a gyepen, sokuknak szerda este másodszor kellett átélnie hasonlót.

Az akkori blamát Unai Emery nem úszta meg, szezon végén távoznia kellett. Kérdés, hogy Thomas Tuchelre a manchesteri fricska után milyen sors vár?