Vágólapra másolva!
Szombat délután a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig felkészülési mérkőzésen a holland AZ Alkmaar csapatát fogadta. A találkozón a kezdőben kapott helyet Szoboszlai Dominik, aki a januári Lipcsébe igazolása óta először lépett pályára új csapatában.

A 20 éves Szoboszlai Dominik Lipcsébe igazolását tavaly decemberben jelentették be. A magyar válogatott focistáról azonban a megérkezése után kiderült, hogy sérüléssel küszködik, tavaly ősszel már Salzburgban is fájdalomcsillapítókkal játszott.

Szoboszlai lágyéksérülés azonban annyira makacs volt, hogy a teljes tavaszi szezonban nem léphetett pályára, így a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia.

A 12-szeres válogatott focista a nyári felkészülésre teljesen rendbejött, így kezdőként mutatkozhatott be, és egy félidőt kapott a lipcsei csapat idei első felkészülési meccsén, amelyen a holland bajnokságban második helyen végző AZ Alkmaar volt az ellenfél.

Szoboszlai Dominik ezt megelőzően tavaly december 20-án, még a Salzburg játékosaként lépett pályára a Wolfsberger AC elleni osztrák bajnoki mérkőzésen, amelyen egy gólpasszt adott.

A magyar válogatott focista 210 nap után játszott ismét mérkőzést.

A lipcsei csapat Eb-t megjárt magyar válogatott játékosai közül Gulácsi Péter és Willi Orbán sem lépett pályára. Utóbbi azonban már visszaérkezett a nyári pihenőjéről, és azonnal munkához látott a konditeremben.