Kulcsár Krisztián: Nem gondolom, hogy steril olimpia lesz

Tokyo 2020 Olympics will postpone to 2021 mystery virus Beijing Shenzhen people wear MASK China Jan. January 2020 China's Lunar New Year holiday Tens of thousands of people travel VISIT overseas holiday Wuhan city announce another patient die dead DEATH m
A photo shows a monument of five-ring emblem set up on the water to enhance opportunities for Tokyo 2020 Olympics at Odaiba Marine Park in Minato Ward, Tokyo on March 25, 2020, amid an outbreak of the new corona virus COVID-19. IOC President Thomas Bach, Japan's Prime Minister Shinzo Abe, President of the Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games Yoshiro Mori and Tokyo Governor Yuriko Koike held a telephone meeting on March 24th to discuss about the postponement of the Olympic Games. Japan and IOC agreed on the proposal of delaying the Tokyo Olympics by about one year. The World Health Organization (WHO) declared COVID-19 a pandemic, globally widespread on March 11th. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kijelentette: már most megemeli a kalapját az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékok szervezői előtt.

A hazai olimpiai mozgalom első embere szerda reggel - 100 nappal a tervezett rajt előtt - az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta, a japánok a jelenlegi feszült belpolitikai- és járványhelyzetben is sokat dolgoznak azon, hogy az olimpia megrendezésével kapcsolatos szkeptikus hangokat elhallgattassák.

- mondta Kulcsár Krisztián.
A MOB-elnöke úgy véli, a magyar olimpiai csapat létszáma az előzetes terveiknek megfelelően alakul, a kvalifikációs időszak végére összejöhet a riói indulói létszámhoz hasonló 160 fős sportolói küldöttség. Kiemelte, vannak olyan sportágak vagy szakágak, amelyeknek nem sikerült kvalifikálniuk - itt kiemelte a férfi párbajtőr-csapatot -, de az összkép megfelelő.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke nem gondolja, hogy mesterkélt vagy rossz hangulatú lesz bármelyik verseny is Tokióban Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Minden sportágban zajlanak a kvalifikációs versenyek, elsősorban annak köszönhetően, hogy minden szövetség több forgatókönyvvel készült" - fogalmazott Kulcsár, hangsúlyozva, úgy tűnik, mindenhol a versenypályán fog eldőlni a kijutás.

Magával az ötkarikás eseménnyel kapcsolatban emlékeztetett rá, az már a korábban megjelent ajánlásból kiderült, szigorú lesz a mostani olimpia, de a lebonyolítás pontos mikéntjéről egyelőre korai lenne bármit nyilatkoznia, az majd a júniusi, végleges kiadványból derül ki. Azt mindenesetre sajnálná ő és az egész olimpiai család is, ha az előzetesen kiadottaknak megfelelően a sportolók nem látogathatnának majd más versenyeket.

- mondta a sportvezető annak kapcsán, hogy korábban úgy döntöttek, csak japán szurkolók lehetnek majd a helyszíneken. Kulcsár meglátása szerint a sportolókat nem fogja érdemben zavarni mindez, vannak annyira profik, hogy bármilyenek is legyenek a körülmények, le fogják tudni adni a megfelelő teljesítményt.

Arról, hogy mi lesz a forgatókönyv abban az esetben, ha valaki pozitív tesztet produkál, azt mondta, a pontos lebonyolítási rend júniusi megjelenéséig kár találgatni.