Vágólapra másolva!
A sajtóban felröppentek olyan hírek, miszerint Kulcsár Krisztián fontolóra veszi, hogy megpróbálja megtartani a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki székét, és újra pályázik, ám ezt a szervezet honlapján rövid hírben cáfolták. 

"Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét, és a MOB-elnökválasztás tisztaságának tiszteletben tartását!" - írt a MOB utalva a címre, hogy Kulcsár Krisztián nem pályázik az elnöki posztra.

Kulcsár saját maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági indítványt, amit elbukott, így nem maradhatott a posztján, január 31-i hatállyal lemondott. Az elnökség kiírta a pályázatot az elnöki pozícióra (legkésőbb január 19-én 16 óráig lehet benyújtani), és meghatározta a közgyűlés időpontját is, amelyet január 29-én, 10 órakor tartanak meg a Larus Rendezvényközpontban - írja az nso.hu.

Kulcsár Krisztián biztosan nem indul újra az elnöki székért Fotó: Csudai Sándor - Origo

A közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a MOB-tagok több mint fele jelen van, s ha a közgyűlés nem határozatképes, az eredetivel azonos napirenddel megismételt közgyűlést kell tartani, ami a megjelent tagok létszámától függetlenül határozatképes.

A fő téma természetesen az elnökválasztás lesz: a tisztségre pályázhat bármely, a közgyűlés napján tagsági jogviszonnyal bíró MOB-tag, s az elnöki mandátum február 1-jétől a 2024. évi tisztújító közgyűlés napjáig tart. A pályázatot papír alapon (illetve elektronikus úton) kell benyújtani – tartalmaznia kell a pályázó önéletrajzát és motivációs levelét is.

Amint a lapnak elmondta, az elnöki pozíciót biztosan megpályázza a kétszeres kajakos olimpiai bajnok Gyulay Zsolt, rajta kívül eddig nincs információ más jelöltről.