Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Spanyolország
18:002024. június 15.
Horvátország

Életveszélyes állapotban vitték kórházba a Csíkszereda hokisát

Salló Alpár, SC Csíkszereda, Ferencváros
Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója
Vágólapra másolva!
Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója, aki az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, pénteken a vendég ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközésben sérült meg.

Az első harmad derekán Salló fejvédője az ütközés után leesett, és e nélkül, tarkóval csapódott a jégbe. Hordágyon vitték le, majd gyorsan kórházba szállították. A Ferencváros csapatkapitányát nem állították ki az eset miatt.

Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója Forrás: HSCCsikszeredaOfficial/Facebook

Hodos László, a csíkszeredai klub elnöke az MTI-nek elmondta: sikerült beszélnie Salló szüleivel.

"Az orvosok arról tájékoztatták a hozzátartozókat, hogy a játékos agya bevérzett, és ha nem sikerül elállítani a vérzést, akkor műtétre lesz szükség. Az is kérdés, hogy a játékos az operációt követően teljesen felépül-e" - fogalmazott Hodos.

Sipos Levente, a magyar szövetség (MJSZ) főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a "hokis társadalom egy emberként szorít Salló felépüléséért".

A találkozót 5-1-re a Ferencváros nyerte, a tervek szerint a párharc szombaton magyar idő szerint 13.30-kor, ugyancsak Erdélyben folytatódik.

Mindent egy helyen az Eb-ről