Bajnokság közben váratlanul visszavonul a Barcelona egyik legnagyobb sztárja

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish defender Sergi Roberto (L) and Barcelona's Spanish defender Gerard Pique react during the UEFA Champions League Group C football match between Inter Milan and FC Barcelona on October 4, 2022 at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Gerard Piqué a közösségi oldalán árulta el, hogy a szombati, Almería elleni bajnoki lesz az utolsó meccse a Camp Nouban, ezt követően befejezi a karrierjét.

A világ- és Európa-bajnok spanyol hátvédnek 2024-ig szól a szerződése a katalán klubbal, ám a bejelentés alapján a hétvégén elköszön a szurkolóitól, akik felé kifejezte háláját a videóban.

„Mindent a focinak, a Barcelonának és nektek, azaz a szurkolóknak köszönhetek. Mostanra minden álmom valóra vált már, amire gyermekként vágytam, úgyhogy szeretném elmondani nektek:

Piqué megígérte továbbá, hogy ahogy egész életében, úgy ezután is Barcelona-szurkoló lesz és a gyermekeit is erre fogja nevelni. Azt is állította a búcsúvideójában, hogy

előbb-utóbb visszatér a klubhoz – várhatóan immár a szakmai stáb tagjaként.

Piqué a Manchester Unitedban vált ismertté, hiszen 2004-ben az angol csapatnál kezdte meg profi pályafutását, ám 2008-ban visszatért a nevelőklubjához és azóta is a Barcelona játékosa.

A manchesteriekkel egyszer, a katalánokkal háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, emellett egyszeres angol és nyolcszoros spanyol bajnoknak is mondhatja magát.

Hétszer emelhette fel továbbá a Spanyol Kupa trófeáját, de szuperkupát és klubvilágbajnokságot is több alkalommal nyert.

A spanyol válogatottal Piqué a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is diadalmaskodott.

A válogatottságot a 2018-as vb után lemondta, összesen 102-szer viselte a címeres mezt.