Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Könnyfakasztó pillanat: íme, a sztárfocista utolsó gólja, ami az életébe került - videó

Christian Atsu of Atakas Hatayspor Christian Atsu Horizontal
HATAY, TURKIYE - (ARCHIVE): A file photo dated October 19, 2022 shows Christian Atsu (30) of Atakas Hatayspor in action during Ziraat Turkish Cup match between Atakas Hatayspor and Duzce Cam Duzcespor at Yeni Hatay Stadium in Hatay, Turkiye. Cem Genco / Anadolu Agency (Photo by CEM GENCO / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton érkezett a tragikus hír, miszerint megtalálták a ghánai válogatott labdarúgó Christian Atsu holttestét egy épület romjai alatt, amely a Törökországot és Szíriát sújtó földrengésekben omlott össze. A török bajnokságtól visszalépő Hatayspor focistája halálának körülményeiről azóta drámai részletek derültek ki, az élete utolsó gólja sorsfordító volt.

A 31 éves csatárt az utóbbi időben nélkülözte a török klub vezetőedzője, Volkan Demirel, ezért Atsu megkérte őt, hogy ha talál magának másik csapatot, akkor hadd igazoljon el. Az edző ezt meg is engedte. A ghánai játékosnak február 5-én, vasárnap estére volt is egy repülőjegye Franciaországba. Aznap délután azonban Atsu még játéklehetőséget kapott, és

a 82. percben csereként beállt, majd a 97. percben győztes gólt lőtt a Kasimpasa elleni bajnokin. Ezután olyan boldog és elégedett volt, hogy este inkább maradt Törökországban a csapattársaival, és nem szállt fel a repülőgépre. Másnap hajnalban pedig bekövetkezett a katasztrófa.

Íme, az utolsó gólja, ami végül az életébe került:

Mindent egy helyen az Eb-ről