Így magyarázkodtak a szerb sztárfocisták a magyar válogatott csodagyőzelme után

Willi Orbán, Dusan Vlahovic
Serbia's forward #18 Dusan Vlahovic (R) fights for the ball with Hungary's defender #6 Willi Orban during the UEFA Euro 2024 Group G qualification football match between Serbia and Hungary, at the "Rajko Mitic" Stadium in Belgrade on September 7, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2024-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában a magyar labdarúgó-válogatott Belgrádban szenzációs győzelmet aratott a világsztárokkal felálló szerbek ellen. A mérkőzés után a vesztes csapat játékosai közül Dusan Tadic és Dusan Vlahovic is csalódottan nyilatkozott.

"Jól kezdtük a mérkőzést, a vezetést is megszereztük, aztán viszont két perc alatt két furcsa gólt kaptunk. Nagyon rövid idő alatt eltékozoltuk az előnyünket, hátrányba kerültünk és az egyenlítésért kellett küzdenünk. Nyugodt fejjel kell majd elemezni a mérkőzést, megnézni, hol hibáztunk, mi nem volt jó" - nyilatkozta Tadic, aki szerint Szerbiának mindenképpen le kell győznie vasárnap Litvániát, ha ki akar jutni a 2024-es Eb-re.

A Juventus csatára, Dusan Vlahovic úgy vélte, balszerencséje volt a szerb válogatottnak a csütörtök esti mérkőzésen, de azért elismerte, hogy ők is felelősek a 2-1-es vereségért.

Willi Orbánék remekül semlegesítették Dusan Vlahovicot Forrás: AFP/Andrej Isakovic

ez azonban nem azt jelenti, hogy elszöknénk a felelősség elől, ez nem lehet kifogás arra, hogy miért nem nyertünk. Véleményem szerint akkor kellett volna még többet támadnunk és újabb gólt szereznünk, amikor vezettünk. Le kell vonni a tanulságot a Magyarország elleni mérkőzésből" - írta meg a Nemzeti Sport, hogyan értékelt a meccs után Vlahovic.

Marco Rossi együttese négy mérkőzés után 10 ponttal vezeti a G csoportot, és a belgrádi győzelemmel óriási lépést tett az Eb-re kijutás felé. A magyar válogatott legközelebb szeptember 10-én, vasárnap 18 órától Csehország ellen lép pályára barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.