Vágólapra másolva!
Szombat este hat órától Hamburgban kisorsolták a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportjait. A magyar válogatott erős négyesbe, az A csoportba került, ahol a házigazda Németország, valamint Skócia és Svájc lesznek az ellenfelei. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Marco Rossi a sorsolás után elmondta, mit vár a németországi Eb-től és mire számít a csoportellenfelektől.

"Hogy őszinte legyek, a B, a C és a D csoport papíron nehezebbnek tűnik, mint a miénk. A házigazda németek ellen játszani, különösen Németországban nehéz lesz. Fantasztikus játékosok, remek szövetségi kapitánnyal.

kezdte értékelését az M4 Sportnak a csoportbeosztásról Marco Rossi, aki azt is elmondta, mely csapatok elkerülésének örült, valamint a magyar válogatott céljairól is beszélt.

Marco Rossi szerint a magyar csapat erős csoportba került, amelyben a németek a favoritok Fotó: Csudai Sándor - Origo

Biztos vagyok benne, hogy az angolok komoly revansot vennének a wolverhamptoni 4-0-s sikerünk miatt, az olasz együttes pedig az egyetlen csapat, amely képes volt a közelmúltban többször is legyőzni minket" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

"A továbbjutás egy álom számunkra, nem mondhatjuk, hogy a célunk. A földön kell állnunk két lábbal. Tudjuk, hogy kik vagyunk és muszáj tovább fejlődnünk. Az biztos, hogy senki sem jelentheti ki előre, hogy legyőzi a magyar válogatottat. Nagy terhet viszont nem rakhatunk a csapatra, de tudjuk, hogy a szurkolóink különlegesek, őket is szeretnénk megörvendeztetni jövőre" - zárta gondolatait Rossi.