Vágólapra másolva!
Az NB I-ben címvédő Ferencváros labdarúgócsapata tovább erősítette a keretét: a zöld-fehér együttes hivatalosan is leigazolta az örmény válogatott Edgar Szevikjant. 

Edgar Szevikjan Oroszországból igazolt a Fradihoz

Újabb játékossal bővült a Fradi férfi focicsapatának kerete, a négyszeres örmény válogatott középpályás, Edgar Szevikjan a tavaszi szezonban már zöld-fehérben futballozik.

Edgar Szevikjan a Fradihoz igazolt Forrás: fradi.hu

A 22 éves balszélső a Nyizsnyij Novgorodtól érkezett a Népligetbe

- számolt be a fradi.hu.

Edgar Szevikjan - akit a kinézete és a cselezőképessége miatt is sokan a Manchester City sztárjához, Jack Grealish-hez hasonlítanak - 2001-ben született Moszkvában. Felmenői örmények, ő maga örmény-orosz kettős állampolgár.

Edgar Szevikjan már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott

Szevikjan ötéves korában a Lokomotiv Moszkvában kezdett el futballozni, ahonnan 16 évesen a Levante együtteséhez került. A spanyol klub második csapatában két év alatt 44-szer lépett pályára, ezeken a találkozókon négyszer volt eredményes. Spanyolországban az első csapatban is bemutatkozhatott, majd a Nyizsnyij Novgorodhoz igazolt.

Oroszországban 40 mérkőzésen kapott szerepet, nyolc gólt lőtt és egy gólpasszt jegyzett. Szevikjan végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, majd az örmény nemzeti csapat mellett döntött.

Válogatott színekben 2023 őszén mutatkozott be, azóta négyszer húzhatta magára a címeres mezt.

Habib Maiga és Kenan Kodro után Edgar Szevikjan már a harmadik téli igazolás a Fradinak.