Vágólapra másolva!
Az összefogás világsikerének nevezte a vasárnap zárult budapesti atlétikai világbajnokságot Fürjes Balázs, a vb szervezőbizottságának társelnöke.

A sportvezető hétfőn reggel azt emelte ki, hogy a Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye minden tekintetben világsiker lett, amit a számok is alátámasztanak.

- hangsúlyozta, majd megemlítette, hogy több mint 2200 sportoló vett részt a versenyeken, az edzők és csapattagok száma jóval ötezer felett volt.

- összegzett. Kiemelte, hogy az eladott jegyek száma meghaladta a 400 ezret, amire még a sportág nemzetközi szövetsége, a WA sem számított.

- hangsúlyozta, és felhívta a figyelmet, hogy a televíziós közvetítéseket világszerte több mint 1 milliárdan követték érdemi időben.

Elmondta, a világbajnokságból Magyarország is profitált. Megjegyezte, hogy az összes Budapestre érkezett vendég, sportolók, csapattagok, hivatalos vendégek, szurkolók, újságírók, dolgozók összességében több mint félmillió vendégéjszakát töltöttek a budapesti szállodákban és több milliárd forintot költöttek el Magyarországon.

- fejtette ki Fürjes Balázs, aki úgy látja, a siker egész Magyarországé: mindenki hozzátette a magáét.

- mondta.

Fürjes Balázs örömtelinek nevezte, hogy végül azok a budapesti polgármesterek is, akik 2019-ben, megválasztásukat követően még se világbajnokságot, se a barnazóna zöldítését, se a nemzeti atlétikai központ nem szerettek volna, végül támogatták, és a vb során is megerősítették támogatásukat.

- jegyezte meg Fürjes Balázs.

A társelnök kitért arra, hogy Budapest és a magyarok vendégszeretete és profizmusa lenyűgözte a világot.

- méltatta őket, hozzátéve, hogy Sebastian Coe-val, a WA elnökével közösen nevezik őket Nemzetközi Fair Play-díjra.

Fürjes Balázs a 2023-as Atlétikai Világbajnokság megnyitóján a Nemzeti Atlétikai Központban Fotó: Csudai Sándor - Origo



Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke szerint jó esély van arra, hogy megkapják az elismerést - közölte. Az önkéntesek mellett a magyar nézőket is méltatta, akik ismét megmutatták, hogy értik és szeretik a sportot. A szurkolók a hazai sportolókat óriási biztatásban részesítették, de nem csupán a magyar atlétákat buzdították, hanem valamennyi sportolót és az általuk teremtett hangulat sokat adott hozzá a sportolók teljesítményéhez és a vb sikeréhez.

- mondta Fürjes Balázs, aki számára az egyik legemlékezetesebb pillanat az volt a vb-nek, ahogy a szurkolók túláradó szeretettel éltették a hazai sportolókat.

Fürjes Balázs elmondta, hogy a vb-nek hosszú távon is komoly haszna lesz Magyarország számára, lendületet ad a magyar atlétikának, inspirálja a gyerekeket, akik szerinte szeptembertől nagy számban kezdenek majd el atletizálni.

Ezentúl a mindennapos mozgást, és ezáltal az egészséges életmódot is népszerűsítette a vb.

A főváros számára is rendkívül hasznos volt, a városfejlesztés által ugyanis a rozsda helyét a zöld vette át és mostantól az emberek újra birtokba vehetik Ferencváros Duna-partját.

- mondta.

Fürjes Balázs elmondta azt is, vasárnap este nagyszerű volt látni, hogy az első napon a váltóban hibázó Femke Bol nagyszerű futással első helyre vitte be a holland női 4x400 méteres váltót.

- fejtette ki.